KARMELLÓ 
ÉS      
KÓKUSZKA 
  ( Macskaarisztokraták )

ÉDES KISCICÁK MINDENKINEK  
(facebookos csoport)
OSZD MEG AZ OLDALAM HA TETSZIK A JOBB OLDALI SÁVBAN LÉVŐ IKONOKRA KATTINTVA 
REGISZTRÁLT FELHASZNÁLÓKÉNT ÓRIÁS KÉPET IS TÖLTHETSZ FEL A HIRDETÉSEIDHEZ ÉS AZONNAL KIKERÜLNEK
MERT NINCS SZÜKSÉG MODERÁTORI JÓVÁHAGYÁSRA,  MINT A NEM REGISZTRÁLT HIRDETŐKNÉL.
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
CICÁK [46]
Ide a cicákról kerül leírás
ÁLLTALÁNOS [1]
Kötetlen blogok
KIBESZÉLŐ [1]
Itt megoszthatod véleményed, jó vagy rossz tapasztalatod bár miről vagy bárkiről őszintén korlátok nélkül. Itt a kibeszélőben ugyanaz a szabály mint az egész honlapon miképp légy ember és viselkedj úgy. Ha ezt betartod akkor őszintén leírhatod a véleményed nem lesz moderálva.
Mini-chat
Körkérdésünk
Értékeld a honlapomat
Összes válasz: 18
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

21:20:30
Abesszin

Abesszin

RÖVID SZŐRŰ MACSKÁK

BesorolásRövid szőrű

Súly4 - 7.5 kg

Marmagasság26 - 32 cm

Szőrzet típusaRövid

SzínezetKék, krémszínű vagy szürke

Élettartam10-14 év

Eredet

Eredetét tekintve talán kimondhatjuk, hogy az abesszin egy félreismert macskafajta. Sok mítosz kering körülötte, de valójában egyik sem igaz. Eredete bizonytalan, ám azt azért lehet tudni, hogy nevét biztosan nem a volt Abesszíniáról kapta, mert nem onnan származik. Ráadásul az sem igaz, hogy Egyiptomban nagy tiszteletnek örvendett. A mai modern géntechnológiai vizsgálatok szerint őse valószínűleg Délkelet-Ázsiából dzsungeleiből származik, azonban a fajta kialakulása Nagy-Britanniában vált olyanná, amilyennek ma ismerjük.

Feltehetően a 19. század közepén egy Lord Robert Napier nevű katona egy macskával érkezett Angliába abesszin katonai missziójáról. Ez a macska lett a ma ismert abesszin fajta megalapozója. Mivel a macska szőrzetének mintázata a vadnyulakéra emlékeztetett, olyan macskákkal kezdték keresztezni, melyek külsőleg hasonlítottak hozzá.

A macskakiállítások életében az első ritka fajtájú kiállított macska egy abesszin volt, ami 1871-ben harmadik helyezést kapott a Crystal Palace Cat Show keretében. Fajtájának elismerése sem késlekedett, ugyanis ezt a fajt már 1882-ben Angliában fajtaként jegyezték be.

Megjelenés

Szőre csillogó, kellemes tapintású és puha szerkezetű, teste közepes és izmos, vékony alkatú. Lábai hosszúak, kis feje ék alakú. Arcocskája lágy vonalú, melyen szemei nagyok és borostyán, mogyoró, vagy zöld színűek. Farka közepesen hosszú, elvékonyodó. Színe általában rézvörös, vagy vöröses barna, de őzbarna és bézs színekben is fellelhető. Nyaka, torka és pocakja világos árnyalatú.

Viselkedés

Intelligens, barátságos fajta. Önálló, aktív, érdeklődő és roppant kíváncsi. Nem kimondottan "ölbemacska", mindinkább remek házi cica. Tarthatjuk lakásban, de akár kijárósként is. Utóbbi talán kellemesebb számára, hiszen egy ilyen energikus macskának annyi izgalmas dolgot rejt a világ, hogy ha a gazdi ölében időzne (amit persze nem tesz), bizonyára unatkozna is. Lakásban tartva remek társaság, de ha kicsit is úgy érzi, nem figyelnek rá, különböző idegesítő játékokkal igyekszik családja tudtára adni, hogy ő is jelen van. Halk, csengő hangját nem hallatja sokat, inkább csendesnek mondható.

Intelligencia szint

Taníthatóság

Barátságosság

Energia szint

Szőrhullás mértéke

Tudtad-e?

Gyakran a "legek macskájának" nevezik robbanékonysága és esze miatt, de gyakran "mini pumának" is, mivel képes akkorát ugrani, mint egy mókus.

Gondozás

Szőrzete könnyen rendben tartható, elegendő naponta egyszer fésülni. Vedlés idején szőrtelenítő masszázs kesztyű segítségével eltávolítható róla az elhalt és kihullott szőr. Egyes abesszinek hajlamosak a fogkövesedésre, ezért fogazatának egészsége érdekében rendszeresen ápolni kell azokat, valamint érdemes rendszeres fogászati ellenőrzésre és fogkő eltávolításra vinni. Ez a fajta továbbá különböző megbetegedésekre és vérszegénységre szintén hajlamos, így indokolt az időközönkénti állatorvosi vizsgálat.

Kinek ajánljuk?

Otthonülős családoknak ajánljuk, akiknek van idejük sokat játszani kedvencükkel.

Előnyök

Barátságos és okos

Szőrét könnyű ápolni

Hátrányok

Fogkövesedésre és vérszegénységre hajlamos

Kategória: CICÁK | Megtekintések száma: 76 | Hozzáadta:: Webmester | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:
Belépés
Tulajdonos

Admin


Tanácsadás Cicákkal kapcsolatba
Az oldalon a
mini-chatban
Kosár
A kosarad üres
Keresés
Naptár
«  Augusztus 2023  »
HKSzeCsPSzoV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak
  • Copyright MyCorp © 2024        http://perzsacica.com     Weblap tulajdonosa: zsibicKöszönet az uCoz moderátorainak a weblap beindulásához nyujtott segitségükért!