KARMELLÓ 
ÉS      
KÓKUSZKA 
  ( Macskaarisztokraták )

ÉDES KISCICÁK MINDENKINEK  
(facebookos csoport)
OSZD MEG AZ OLDALAM HA TETSZIK A JOBB OLDALI SÁVBAN LÉVŐ IKONOKRA KATTINTVA 
REGISZTRÁLT FELHASZNÁLÓKÉNT ÓRIÁS KÉPET IS TÖLTHETSZ FEL A HIRDETÉSEIDHEZ ÉS AZONNAL KIKERÜLNEK
MERT NINCS SZÜKSÉG MODERÁTORI JÓVÁHAGYÁSRA,  MINT A NEM REGISZTRÁLT HIRDETŐKNÉL.
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
CICÁK [46]
Ide a cicákról kerül leírás
ÁLLTALÁNOS [1]
Kötetlen blogok
KIBESZÉLŐ [1]
Itt megoszthatod véleményed, jó vagy rossz tapasztalatod bár miről vagy bárkiről őszintén korlátok nélkül. Itt a kibeszélőben ugyanaz a szabály mint az egész honlapon miképp légy ember és viselkedj úgy. Ha ezt betartod akkor őszintén leírhatod a véleményed nem lesz moderálva.
Mini-chat
Körkérdésünk
Értékeld a honlapomat
Összes válasz: 18
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

10:01:07
Amerikai görbefülű

Amerikai görbefülű

RÖVID SZŐRŰ MACSKÁK

BesorolásRövid szőrű

Súly2.3 - 5.6 kg

Szőrzet típusaAlapvetően kétféle amerikai görbefülü macskát különböztetünk meg: rövid és hosszú szőrűt. Utóbbi bundája finom, selymes és lelapuló, farka telt és bozontos. Míg a rövid szőrű bundája lágy, selymes, viszont nem bolyhos.

SzínezetSzinte minden színben tenyésztik, így létezik fekete, vörös, kék, krém, teknőctarka, cirmos mintával vagy anélkül, ezüst aljszőrzettel, fehér 'beütésű' vagy egyszínű fehér, egészen a liláig és a csokoládéig.

Élettartam9-13 év

Eredet

Az amerikai görbefülű története mind közül talán a legérdekesebb: 1981-ben egy házaspár, Joe és Grace Ruga kiscicát találtak a kertjükben, a kaliforniai Lakewoodban.

Méghozzá nem egy közönséges macskát, annak ugyanis hátrahajló fülei és fekete, középhosszú bundája volt. A család befogadta, és Shulamithnak nevezte el a kölyköt. Shulamith hamarosannégy kölyköt hozott a világra, közülük kettőnek ugyanolyan furcsán hajló fülei voltak, mint az anyjuknak.

Egy macskaszakértő egy napon véletlenül felfedezte a cicákat, felkeresett néhány géntudóst, majd megkezdődött a fajta tenyésztése. Az amerikai görbe fülű macskafajtát először 1983-ban mutatták be a Cat Fanciers Association kiállításán. 

Megjelenés

Az ideális fül kerek érme alakú, nagy és hátrahajlik. A macska szőre lehet hosszú vagy rövid, de mindig selymes, bőrre simuló. Aljszőrzete nagyon vékony, színe pedig bármilyen lehet.

Viselkedés

Az amerikai kunkori fülű csak ritkán hallatja hangját. Kiegyensúlyozott, jó természetű, kitűnően alkalmazkodó személyiség. Egy igazi játszótárs, kedves, pajkos, gazdijához ragaszkodó különleges kedvenc.

 

Intelligencia szint

Taníthatóság

Barátságosság

Energia szint

Szőrhullás mértéke

Tudtad-e?

A kiscicák születésükkor egyenes fülekkel látják meg a napvilágot, és füleik körülbelül négy nap után kezdenek hátra hajlani, melyek aztán különböző mértékben görbülnek és göndörödnek a következő négy hónap során, mielőtt elérik végleges formájukat.

Gondozás

A fajta szőre nem hajlamos a gubancolódásra, és mind a rövid, mind a hosszú szőrű egyedeket könnyen rendben tartható rendszeres fésüléssel. A tipikusan hátrahajló fülforma miatt rendszeresen ellenőrizni kell a hallójáratot, nincs-e benne elváltozás, és ha szükséges, speciális, macskák számára kifejlesztett tisztítófolyadékkal kezelni.

 

Fontos megjegyezni ennél a fajtánál, hogy a macska fülét soha nem szabad kiegyenesíteni, mivel ez nagyon fájdalmas neki! Gondoljunk csak arra, milyen az, ha az ember fülének szélén lévő kemény porcot próbálnánk kiegyenesíteni.

 

Kinek ajánljuk?

Családcentrikus, gyermekszerető és kedves macska, akit bárkinek szívesen ajánlunk, akik olyan macskára vágynak, amely trükkökre tanítható és szívesen veszi, ha ölbe véve hosszasan simogatják. Jól kijön más állatokkal is, így akár egy másik macska, vagy macskabarát kutya mellé is jó választás lehet.

Előnyök

Jól kijön más állatokkal és gyerekekkel is

Kedves, vidám macska

Hátrányok

Fülei roppant érzékenyek, könnyen megsérülhetnek

Gyakori náluk a fogkövesedés

Szeparációs szorongásra hajlamos, ezért nem ajánlott hosszú időre magára hagyni

Kategória: CICÁK | Megtekintések száma: 66 | Hozzáadta:: Webmester | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:
Belépés
Tulajdonos

Admin


Tanácsadás Cicákkal kapcsolatba
Az oldalon a
mini-chatban
Kosár
A kosarad üres
Keresés
Naptár
«  Augusztus 2023  »
HKSzeCsPSzoV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak
  • Copyright MyCorp © 2024        http://perzsacica.com     Weblap tulajdonosa: zsibicKöszönet az uCoz moderátorainak a weblap beindulásához nyujtott segitségükért!