KARMELLÓ 
ÉS      
KÓKUSZKA 
  ( Macskaarisztokraták )

ÉDES KISCICÁK MINDENKINEK  
(facebookos csoport)
OSZD MEG AZ OLDALAM HA TETSZIK A JOBB OLDALI SÁVBAN LÉVŐ IKONOKRA KATTINTVA 
REGISZTRÁLT FELHASZNÁLÓKÉNT ÓRIÁS KÉPET IS TÖLTHETSZ FEL A HIRDETÉSEIDHEZ ÉS AZONNAL KIKERÜLNEK
MERT NINCS SZÜKSÉG MODERÁTORI JÓVÁHAGYÁSRA,  MINT A NEM REGISZTRÁLT HIRDETŐKNÉL.
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
CICÁK [46]
Ide a cicákról kerül leírás
ÁLLTALÁNOS [1]
Kötetlen blogok
KIBESZÉLŐ [1]
Itt megoszthatod véleményed, jó vagy rossz tapasztalatod bár miről vagy bárkiről őszintén korlátok nélkül. Itt a kibeszélőben ugyanaz a szabály mint az egész honlapon miképp légy ember és viselkedj úgy. Ha ezt betartod akkor őszintén leírhatod a véleményed nem lesz moderálva.
Mini-chat
Körkérdésünk
Értékeld a honlapomat
Összes válasz: 18
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

15:27:09
Balinéz

Balinéz

HOSSZÚ SZŐRŰ MACSKÁK

BesorolásHosszú szőrű

Súly3.6 - 5.4 kg

Marmagasság44 - 45 cm

Szőrzet típusaHosszú, selymes, egyenes

SzínezetKrémszínű, fóka, krém, vörös, lila, őzszín, kék

Élettartam8-13 év

Eredet

A "balinéz" macska elnevezése megtévesztő lehet, de valójában nem Baliról vagy Indonézia bármely részéről származik. Története az első sziámi macskákkal kezdődött, amelyeket az 19. század közepén importáltak Thaiföldről az Egyesült Államokba, valamint Angliába. Némelyikük ugyanis a recesszív hosszú szőrű gént hordozta. A balinéz fajtát ezután szándékosan kezdték tenyészteni ezen genetikai tulajdonsága miatt.

 

Kezdetben a sziámi alomban előforduló hosszú szőrű kiscicákat a vérvonal hibájának tekintették és csak háziállatként értékesítették őket. A "hosszú szőrű sziámit" először 1928-ban regisztrálta kiállítási macskákként az Amerikai Macska Rajongók Szövetsége, majd az 1950-es évek közepén az USA tenyésztői úgy döntöttek, hogy a hosszú szőrű változatot külön fajként tenyésztik ki. Tekintve, hogy a hosszú szőrű sziámi nehézkes név, a kezdeti tenyésztő, Helen Smith az új fajtát "balinéznek" nevezte, a balinéz táncosok után. 

Megjelenés

Testalkata hengeres, leginkább cső formájú. Lábai hosszúak és karcsúak, a hátsó lábak kicsit magasabbak, mint a mellsők. Mancsai kicsik és oválisak, farka zászlós. Feje ék alakú, melyen hosszú, elkeskenyedő orr ékeskedik. Szemei közepes méretűek és mandulaformájúak.

 

Testét közepesen hosszú, finom és selymes szőr borítja. Szőrzete a farkán a leghosszabb. A sziámi és a balinéz macska között csak a szőr hosszúságában van különbség.

Viselkedés

A sziámi és a balinéz macska temperamentuma csaknem teljesen megegyezik. Egyformán társas és játékos lények, akik érdeklődnek a körülöttük történő események iránt és hajlamosak alacsony hangerőn gyakran és kitartóan „csacsogni”. Úgy tartják, hogy az összes hosszú szőrű fajta közül a balinéz a legintelligensebb. Roppant akrobatikus és nagyon bensőséges kapcsolatot alakít ki gazdijával: egyenesen rajong érte! Imádja őt mindenhová követni a lakásban (még az ágyába is!) és figyelni minden mozdulatát. Ha a gazdi leül, a macska rögtön az ölébe telepszik. Igazi láb alatt lévő macska, akit jobb, ha mozgásában korlátozott gazdi inkább nem fogad örökbe.

Intelligencia szint

Taníthatóság

Barátságosság

Energia szint

Szőrhullás mértéke

Tudtad-e?

Alexander Alekhine, orosz világbajnok sakkozó és nagymester macskája balinéz volt.

Gondozás

Selymes bundája kevés aljszőrzettel rendelkezik, hetente egyszer bőven elég átfésülni, hogy eltávolítsd róla a kihullott szőrszálakat. Fürdetni csak ritkán szükséges. 

Kinek ajánljuk?

Aktivitása és társaságkedvelő természete miatt bátran ajánljuk gyerekes családoknak, akár olyan környezetbe is, ahol már él egy macska, vagy egy macskabarát kutya. Intelligenciájának köszönhetően remek játszópajtás és még trükkökre is tanítható. 

Előnyök

Barátságos

Jól tanítható

Kevés gondozást igényel

Hátrányok

Folyton láb alatt van

Viszonylag sok betegséget örököl

Kategória: CICÁK | Megtekintések száma: 65 | Hozzáadta:: Webmester | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:
Belépés
Tulajdonos

Admin


Tanácsadás Cicákkal kapcsolatba
Az oldalon a
mini-chatban
Kosár
A kosarad üres
Keresés
Naptár
«  Augusztus 2023  »
HKSzeCsPSzoV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak
  • Copyright MyCorp © 2024        http://perzsacica.com     Weblap tulajdonosa: zsibicKöszönet az uCoz moderátorainak a weblap beindulásához nyujtott segitségükért!