KARMELLÓ 
ÉS      
KÓKUSZKA 
  ( Macskaarisztokraták )

ÉDES KISCICÁK MINDENKINEK  
(facebookos csoport)
OSZD MEG AZ OLDALAM HA TETSZIK A JOBB OLDALI SÁVBAN LÉVŐ IKONOKRA KATTINTVA 
REGISZTRÁLT FELHASZNÁLÓKÉNT ÓRIÁS KÉPET IS TÖLTHETSZ FEL A HIRDETÉSEIDHEZ ÉS AZONNAL KIKERÜLNEK
MERT NINCS SZÜKSÉG MODERÁTORI JÓVÁHAGYÁSRA,  MINT A NEM REGISZTRÁLT HIRDETŐKNÉL.
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
CICÁK [46]
Ide a cicákról kerül leírás
ÁLLTALÁNOS [1]
Kötetlen blogok
KIBESZÉLŐ [1]
Itt megoszthatod véleményed, jó vagy rossz tapasztalatod bár miről vagy bárkiről őszintén korlátok nélkül. Itt a kibeszélőben ugyanaz a szabály mint az egész honlapon miképp légy ember és viselkedj úgy. Ha ezt betartod akkor őszintén leírhatod a véleményed nem lesz moderálva.
Mini-chat
Körkérdésünk
Értékeld a honlapomat
Összes válasz: 18
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

13:32:35
Bombay macska

Bombay macska

RÖVID SZŐRŰ MACSKÁK

BesorolásRövid szőrű

Súly6 - 7 kg

Marmagasság29 - 30 cm

Szőrzet típusaRövid és sima

SzínezetEgyszínű fekete

Élettartam9-15 év

Eredet

Nikki Horner, a kentucky -i Louisville -i tenyésztő 1958-tól olyan macskafajtát próbált létrehozni, ami egy miniatűr fekete párducra emlékeztet, szobában is tartható, nyugodt, családbarát és robusztus megjelenésű.

Második próbálkozására 1965-ben sikerrel is járt.  A fajtát Még Nikki életében, 1970 -ben a Macska Rajongók Egyesülete, míg 1979 -ben a Nemzetközi Macskaszövetség is hivatalosan elismerte és nyilvántartásba vette.

Megjelenés

Teste hosszú és nagy, lábai hosszúak. Feje kerek, fülei közepes méretűek, szélesen terülnek el fején. Szemei színe az aranytól a rézszínig bármilyen lehet. Farka egyenes és közepesen hosszú.

 

Szőre rövid és sima és csillogó, tapintása szaténszerű. Kissé lassan érnek, teljes fejlettségüket a kandúroknál sokszor csak kétéves korukra érik el.

Viselkedés

Fiatal korában igen aktív és kíváncsi, míg idősebb korára lenyugszik, lustábbá válik. Kedvenc időtöltése minden életkorában a nézelődés, egyszerűen imádja figyelni a körülött levő világot. Nagyon szeretetéhes fajta, aki szinte követeli gazdája törődését.

 

Szereti a társaságot, könnyen alkalmazkodik az éppen aktuális körülményekhez. Természete révén jól tartható lakásban, akár más háziállat mellett is. Igen cserfes, szeret „beszélgetni” gazdájával.

Intelligencia szint

Taníthatóság

Barátságosság

Energia szint

Szőrhullás mértéke

Tudtad-e?

A Bombay macska kedvenc helye az ablak mellett és a lakás legmelegebb pontjain találhatók. Kifejezetten szeret ágyon aludni így, ha inkább nem osztoznál vele, feltétlen szerezz be neki is egy sajátot!

Gondozás

Ápolása nem kifejezetten problémás. Bundája sok esetben szurokfekete és rendkívül fényes, ami kevés gondozással könnyen rendben tartható. Csillogása megőrzéséért elég, ha rendszeresen átdörzsöld szőrét egy bőrkendővel. Karmainak kordában tartása végett érdemes kaparófát vagy kaparódeszkát biztosítani neki.

 

Bár felnőtt korában nyugodt és kevésbé aktív, azért olykor képes kölyökmacskaként viselkedni. Imád játszani, és szereti a kényeztetést, simogatást is. Intelligenciája révén remekül tanítható, képes megtanulni akár a pórázon sétálást is. Olyan családban érzi magát a legjobban, ahol trükköket tanítanak neki, játszanak vele és sok-sok játékban részesítik.

Kinek ajánljuk?

A bombay imádja, ha van társasága, ezért főként gyermekes családba ajánljuk, ahol mindig van kivel játszani. Persze, remekül elvan más háziállat, akár kutya mellett is.

Előnyök

Csendes, de cserfes

Intelligens, trükkökre tanítható

Jól kijön a gyerekekkel és más állatokkal is

Hátrányok

Ha nem kap saját ágyat, könnyen a miénkben köt ki

Szeret elnyújtózni az éppen olvasott újságunkon egy kis törődésért könyörögve

Kategória: CICÁK | Megtekintések száma: 60 | Hozzáadta:: Webmester | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:
Belépés
Tulajdonos

Admin


Tanácsadás Cicákkal kapcsolatba
Az oldalon a
mini-chatban
Kosár
A kosarad üres
Keresés
Naptár
«  Augusztus 2023  »
HKSzeCsPSzoV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak
  • Copyright MyCorp © 2024        http://perzsacica.com     Weblap tulajdonosa: zsibicKöszönet az uCoz moderátorainak a weblap beindulásához nyujtott segitségükért!