KARMELLÓ 
ÉS      
KÓKUSZKA 
  ( Macskaarisztokraták )

ÉDES KISCICÁK MINDENKINEK  
(facebookos csoport)
OSZD MEG AZ OLDALAM HA TETSZIK A JOBB OLDALI SÁVBAN LÉVŐ IKONOKRA KATTINTVA 
REGISZTRÁLT FELHASZNÁLÓKÉNT ÓRIÁS KÉPET IS TÖLTHETSZ FEL A HIRDETÉSEIDHEZ ÉS AZONNAL KIKERÜLNEK
MERT NINCS SZÜKSÉG MODERÁTORI JÓVÁHAGYÁSRA,  MINT A NEM REGISZTRÁLT HIRDETŐKNÉL.
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
CICÁK [46]
Ide a cicákról kerül leírás
ÁLLTALÁNOS [1]
Kötetlen blogok
KIBESZÉLŐ [1]
Itt megoszthatod véleményed, jó vagy rossz tapasztalatod bár miről vagy bárkiről őszintén korlátok nélkül. Itt a kibeszélőben ugyanaz a szabály mint az egész honlapon miképp légy ember és viselkedj úgy. Ha ezt betartod akkor őszintén leírhatod a véleményed nem lesz moderálva.
Mini-chat
Körkérdésünk
Értékeld a honlapomat
Összes válasz: 18
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

13:36:28
Burmai Szent Templom macska

Burmai Szent Templom macska

FÉLHOSSZÚ SZŐRŰ MACSKÁK

BesorolásFélhosszú szőrű

Súly4.5 - 5.4 kg

Marmagasság20 - 25 cm

Szőrzet típusaKözepes hosszúságú

SzínezetMindenféle színben előfordulhat

Élettartam12-16 év

Eredet

Egyesek szerint a Burmai Szent Templommacska keletről érkezett 1916-ban Európába, míg mások szerint az első Burmai cicák 1923-ban születtek egy fehér mancsú sziámi és egy hosszú szőrű macska házasságából Nizza mellett. Az 1926-os párizsi kiállítása után találták ki távoli eredetét és a legendát, mely szerint Khmer szerzetes macskája volt, akit útonállók öltek meg. A történet szerint a szerzetes halálakor cicája a fejére ugrott, mely által az atya lelki üdvéért a Szentlélek kisidőre a macskába költözött. Ekkor fehéredtek ki a cica mancsai.

 

Szerencsés macska ez, mert egy másik legenda is szól róla, mely szerint haramiák támadtak meg egy ősi burmai kolostort. Ekkor a szerzetesek macskája egy istennő szobra előtt termett és a legenda szerint a macska bundája bearanyozódott, szeme az istennő szemének kékjét vette fel, mancsai pedig kifehéredtek. A kolostorban élő összes macska "szent színeket" öltött és így a szerzeteseknek sikerült legyőzniük a haramiákat.

Megjelenés

Külsejét a sziámi és a perzsa macska őseinek köszönheti. Különös ismertető jegye a félhosszú, selymes szőre, ami javarészt fehér és jellemzően csak az orra, lábai, farka és fülei sötétebbek. Teste izmos és közepesen nehéz, lábai rövidek, tömzsik. Farka bozontos, feje erőteljes, kerek szemei mélykéket.

Viselkedés

Perzsa macska és sziámi rokonaihoz hasonlóan nyugodt, kiegyensúlyozott, aktív, de nem túl aktív. Barátságos és életerős cica, ha teheti játszik és rohangál egész nap. Igazán „színpadra termett” egyéniség, aki imádja, ha közönsége van, de azt is értékeli, ha csend és nyugalom veszi körül. Ugyanakkor nem szereti, ha magára hagyják, nehezen tűri, ha nem foglalkoznak vele. Intelligens, gyengéd és nagyon bohókás. Remek társa a gyerekeknek. Bátran tarthatod kijárós macskaként, mert nagyon szívós, de ne lepődj meg, ha ajándékba visz neked egy döglött egeret, vagy békát, ugyanis kitűnő vadászképességei is vannak.

Intelligencia szint

Taníthatóság

Barátságosság

Energia szint

Szőrhullás mértéke

Tudtad-e?

Karl Lagerfield divattervezőnek volt egy ilyen macskája, aki Choupette névre hallgatott.

Gondozás

Félhosszú bundája szerencsére ritkán csomósodik és kevés törődést igényel. Elegendő hetente 1-2 alkalommal erős sörtéjű kefével átfésülni. Szőrváltáskor érdemes inkább műanyag végű, fémsörtés kefét használni.

Hosszú és egészséges életéhez fajtájának megfelelő, magas hústartalmú nedves eledellel kell táplálni. Egyes tanulmányok szerint a számára legmegfelelőbb eledel az, amelynek összetétele hasonló fő zsákmányállata, az egér tápértékének, ami 50-60 %-ban fehérjét, 20-30 %-ban zsírt és 3-8%-ban szénhidrátot tartalmaz.

Kinek ajánljuk?

A barátságos birmant azoknak a leendő gazdiknak ajánljuk, akik biztosítani tudják számára a kellő törődést, játékot és ingergazdag környezetet. Olyanoknak, akik szeretett macskájuktól örömmel fogadják az ajándék zsákmányállatot is. Ha nem tudnál elég időt szentelni számára, érdemes egy fajtársával párban tartani, hogy legyen játszótársa nap, mint nap. Közepes mozgásigényű, de nagyon érdeklődő fajta, akinek a megfelelő kaparófa, a kellő mennyiségű búvó- és kukucskálóhely, valamint biztosítása feltétlen szükséges.

Előnyök

Barátságos

Szeret játszani

Szívós

Hátrányok

Erős vadászösztöne van

Erőteljesen hullatja szőrét

Kategória: CICÁK | Megtekintések száma: 59 | Hozzáadta:: Webmester | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:
Belépés
Tulajdonos

Admin


Tanácsadás Cicákkal kapcsolatba
Az oldalon a
mini-chatban
Kosár
A kosarad üres
Keresés
Naptár
«  Augusztus 2023  »
HKSzeCsPSzoV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak
  • Copyright MyCorp © 2024        http://perzsacica.com     Weblap tulajdonosa: zsibicKöszönet az uCoz moderátorainak a weblap beindulásához nyujtott segitségükért!