KARMELLÓ 
ÉS      
KÓKUSZKA 
  ( Macskaarisztokraták )

ÉDES KISCICÁK MINDENKINEK  
(facebookos csoport)
OSZD MEG AZ OLDALAM HA TETSZIK A JOBB OLDALI SÁVBAN LÉVŐ IKONOKRA KATTINTVA 
REGISZTRÁLT FELHASZNÁLÓKÉNT ÓRIÁS KÉPET IS TÖLTHETSZ FEL A HIRDETÉSEIDHEZ ÉS AZONNAL KIKERÜLNEK
MERT NINCS SZÜKSÉG MODERÁTORI JÓVÁHAGYÁSRA,  MINT A NEM REGISZTRÁLT HIRDETŐKNÉL.
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
CICÁK [46]
Ide a cicákról kerül leírás
ÁLLTALÁNOS [1]
Kötetlen blogok
KIBESZÉLŐ [1]
Itt megoszthatod véleményed, jó vagy rossz tapasztalatod bár miről vagy bárkiről őszintén korlátok nélkül. Itt a kibeszélőben ugyanaz a szabály mint az egész honlapon miképp légy ember és viselkedj úgy. Ha ezt betartod akkor őszintén leírhatod a véleményed nem lesz moderálva.
Mini-chat
Körkérdésünk
Értékeld a honlapomat
Összes válasz: 18
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

14:41:01
Cheetoh

Cheetoh

HIBRID MACSKÁK

BesorolásHibrid

Súly12.3 - 25.5 kg

Marmagasság31 - 45 cm

Szőrzet típusaVastag, puha, bársonyos tapintású szőrzetű, amely foltos, rozettás, vagy a rozetták és foltok kombinációja díszíti

SzínezetFahéj árnyalatú fekete-barna foltokkal, sienna árnyalatú fekete-barna foltokkal, hiúz- vagy aranyfoltos, fekete foltos füst és fekete foltos ezüst.

Élettartam12-17 év

Eredet

A cheetoh egy viszonylag új macska fajta: a 2001-ben Carol Dryman által kifejlesztett fajtákat először a bengáli macskák és az ocicats keresztezéséből született. A cél egy új macskafajta létrehozása volt, amelynek szelíd, barátságos természetű, és a vadmacskához hasonló fizikai megjelenésű.

Bár a cheetoh macskák páratlan személyiségüknek és egzotikus külsejüknek köszönhetően egyre népszerűbbek, hivatalos fajtaként egyelőre nem elismert.

 

Megjelenés

Nagytestű, izmos macska. Feje háromszög alakú, a testével arányos. Fülei tövüknél szélesek, lekerekített végűek. Vastag, puha, bársonyos tapintású szőrzetű, amely foltos, rozettás, vagy a rozetták és foltok kombinációja díszíti.

 

Szőre nagyon rövid, emiatt minimálisan vedlik. Szemei jellemzően a zöldtől az aranyszínűig terjednek, és kerekded formájúak. Lábai kecsesek, izmosak a hátsó lábak jellemzően hosszabbak a mellsőknél, ami hozzájárul jellegzetes "leselkedő" járásához. Farka hosszú, arányos, lekerekített hegyű és kissé szélesebb végű.

 

Viselkedés

A cheetoh macska hihetetlenül intelligens állat. Gyorsan tanul, és nagyon alkalmazkodóképes, emellett nagyon gyengéd, és vad kinézete ellenére általában szelíd. Kevés szeretetre méltóbb macska van, mint a cheetoh.

Legszívesebben egész nap a gazdája mellett lenne, vágyik a figyelemre, és el is éri, hogy rá figyeljenek. Hihetetlenül játékos, és rendkívül szociális. Folyamatos interakciót igényel.

Intelligencia szint

Taníthatóság

Barátságosság

Energia szint

Tudtad-e?

A cheetoh macskák alapvetően hipoallergének. Igaz, valójában nincs olyan macskafajta, amely teljesen hipoallergén lenne, de a cheetoh macskák a lehető legközelebb állnak ehhez. Ez a fajta ugyanis nem vedlik, és nem termel allergén anyagokat.

Gondozás

Mivel a cheetoh macska több generációval távolodott el vadon élő őseitől, kiváló minőségű macskatáppal táplálkozik, és nincs különleges táplálkozási igénye.

Nem hajlamos a vedlésre, mivel szőre rendkívül rövid. A szőrzet fényét a rendszeres ápolás biztosítja. Mivel a cheetoh macska nagytestű és aktív, bútoraid hálásak lesznek, ha a lábkörmeit rendben tartod. Érdemes rendszeresen mosni fogait a fogkövesedés elkerülése végett.

A cheetoh macska szeret ugrálni, mászni, futni és felfedezni. Élvezi az interaktív játékot, imádja a magas macskatoronyakt, a fali polcokat és az ablakban való nézelődést.

 

Kinek ajánljuk?

Ha allergiától szenvedsz, a cheetoh macska valószínűleg az egyik legjobb választás. Mindenesetre vásárlás előtt érdemes eltölteni vele egy kis időt, hogy megtudd, valóban kompatibilis-e az allergiáddal.

Előnyök

Macskaszőr allergiásoknak ideális választás

Nagyon játékos fajta

Kevés gondozást igényel

Hátrányok

Nagyon aktív, folyamatosan mozgásban van

Kategória: CICÁK | Megtekintések száma: 61 | Hozzáadta:: Webmester | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:
Belépés
Tulajdonos

Admin


Tanácsadás Cicákkal kapcsolatba
Az oldalon a
mini-chatban
Kosár
A kosarad üres
Keresés
Naptár
«  Augusztus 2023  »
HKSzeCsPSzoV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak
  • Copyright MyCorp © 2024        http://perzsacica.com     Weblap tulajdonosa: zsibicKöszönet az uCoz moderátorainak a weblap beindulásához nyujtott segitségükért!