KARMELLÓ 
ÉS      
KÓKUSZKA 
  ( Macskaarisztokraták )

ÉDES KISCICÁK MINDENKINEK  
(facebookos csoport)
OSZD MEG AZ OLDALAM HA TETSZIK A JOBB OLDALI SÁVBAN LÉVŐ IKONOKRA KATTINTVA 
REGISZTRÁLT FELHASZNÁLÓKÉNT ÓRIÁS KÉPET IS TÖLTHETSZ FEL A HIRDETÉSEIDHEZ ÉS AZONNAL KIKERÜLNEK
MERT NINCS SZÜKSÉG MODERÁTORI JÓVÁHAGYÁSRA,  MINT A NEM REGISZTRÁLT HIRDETŐKNÉL.
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
CICÁK [46]
Ide a cicákról kerül leírás
ÁLLTALÁNOS [1]
Kötetlen blogok
KIBESZÉLŐ [1]
Itt megoszthatod véleményed, jó vagy rossz tapasztalatod bár miről vagy bárkiről őszintén korlátok nélkül. Itt a kibeszélőben ugyanaz a szabály mint az egész honlapon miképp légy ember és viselkedj úgy. Ha ezt betartod akkor őszintén leírhatod a véleményed nem lesz moderálva.
Mini-chat
Körkérdésünk
Értékeld a honlapomat
Összes válasz: 18
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

20:31:21
Cornish rex

Cornish rex

RÖVIDSZŐRŰ MACSKÁK

BesorolásRövid szőrű

Súly3 - 5 kg

Marmagasság21 - 31 cm

Szőrzet típusaRövid, pelyhes, göndör

SzínezetMinden szín és mintázat

Élettartam11-15 év

Eredet

A legtöbb kutya és macskafaj esetén nagyon nehéz meghatározni a fajta eredetét, származási helyét, felbukkanásának évét, sőt évszázadát is. A cornish rexnek azonban pontosan meghatározott születésnapja van: 1950. július 21 

Ezen a nyári napon egy Serena nevű fehér macska, az angliai Cornwall egyik gazdaságában, egy alom kiscicát szült. A kölykök egyike, egy krémszínű hím, puha, göndör fürtökkel született. Ahogy nőtt, karcsú testével, hosszú, vékony lábaival, hatalmas denevérfüleivel és korbácsos farkával, még drámaibban különbözött testvéreitől. A tulajdonos ezt követően keresztezte Kallibunkert (így nevezték el) az anyjával Serenával, hogy további göndör szőrű cicát tenyésszen ki. Ezek az újszülöttek és leszármazottjaik segítették a fajta fennmaradását és elterjedését. Egyikük Amerikába került, ahol sziámi macskával kezdték párosítani.

A fajta maga kialakulási helye, és a szőrzet jellegzetessége után kapta nevét, ugyanis a bunda jellegét tekintve nagymértékben hasonlít a rex nyulak szőrzetéhez.

Megjelenés

A cornish rex egy házi macskafajta, melynek bundája rövid, pehelyszerű. A legtöbb macskafajtával ellentétben csak aljszőrrel rendelkezik. Hajlamosak a szőrhullatásra és néha kopaszodnak is. A szőrzetük göndörödését egy génmutáció okozza.

Erős, sportos testű. Hosszú, vékony, izmos lábaival fürge és magas ugrásokra képes. Különös ismertetőjegye a magasan lévő hosszúkás fül, melyet, mint koronát visel feje tetején.

Megjelenése miatt a macskák agárjának is nevezik.

 

Szőre nagyon rövid, emiatt minimálisan vedlik. Szemei jellemzően a zöldtől az aranyszínűig terjednek, és kerekded formájúak. Lábai kecsesek, izmosak a hátsó lábak jellemzően hosszabbak a mellsőknél, ami hozzájárul jellegzetes "leselkedő" járásához. Farka hosszú, arányos, lekerekített hegyű és kissé szélesebb végű.

 

Viselkedés

Általában játékos és szívesen versenyzik más háziállatokkal. Rendkívül kíváncsi, kalandos természet és nagyon intelligens, aki könnyen alkalmazkodik az új helyzetekhez, és szívesen fedezi fel környezetét. Nagyon aktív, igazi felfedező. Jó, ha tudod, hogy a cornish rex oda is megtalálja az utat, amiről azt gondolnád, hogy elérhetetlen számára. Aktivitásával arányos az étvágya is: igen falánk fajta, aki igényli, hogy folyamatosan legyen előtte eledel. .

Intelligencia szint

Taníthatóság

Barátságosság

Energia szint

Szőrhullás mértéke

Tudtad-e?

Kezdetben a tenyésztők azt gondolták, hogy a cornish rex és a devon rex a göndör szőr miatt rokonságban áll egymással, ezért párosíthatók is. Megkísérelték, ám a született kiscicák mindegyikének egyenes lett a szőre. Ez történt minden alkalommal, amikor megpróbálkoztak a párosítással, így a két fajtát önállóan, egymástól függetlenül jegyezték be.

Gondozás

Kevés gondozást igényel. Füleit és szemeit érdemes rendszeresen ellenőrizni és tisztán tartani, karmait időnként rövidebbre vágni. Elég fázós fajta, ezért kedved tartja, akár öltöztetheted is a neki szánt ruhadarabokkal. Fokozottan beltéri macskának mondható, mivel bundája rövidsége miatt nagyon fázós fajta, ráadásul a napon sincs túl jó helyen, mert pehelyszerű bundája alatt könnyen leég a bőre. 

 

Kinek ajánljuk?

A cornish rex rendkívül társas macskafajta, aki jól kijön más állatokkal, de önállóan is remekül el tud játszani. Ha kölyökkorban hozzászoktatod, akkor jól tűri a hosszabb egyedüllétet is. Leginkább beltéri macskaként érzi jól magát, hiszen nehezen tűri az időjárás szélsőséges viszontagságait. Így tehát, ha olyan cicára vágysz, aki hűen vár téged otthon, míg hazaérsz a munkahelyedről, de azért játékos is, ráadásul megengedheted magadnak, hogy a lakás nagy részét macskamászókaként üzemeltesd, akkor jó esélyed van arra, hogy veled egy cornish rex szuper boldog lesz. 

Előnyök

Barátságos

Jól kijön más állatokkal

Nagyon kötődik a gazdájához

Tűri, hogy ölbe vegyék

Hátrányok

Fázós

Sokkal aktívabb mint más macskafajták

Kategória: CICÁK | Megtekintések száma: 63 | Hozzáadta:: Webmester | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:
Belépés
Tulajdonos

Admin


Tanácsadás Cicákkal kapcsolatba
Az oldalon a
mini-chatban
Kosár
A kosarad üres
Keresés
Naptár
«  Augusztus 2023  »
HKSzeCsPSzoV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak
  • Copyright MyCorp © 2024        http://perzsacica.com     Weblap tulajdonosa: zsibicKöszönet az uCoz moderátorainak a weblap beindulásához nyujtott segitségükért!