KARMELLÓ 
ÉS      
KÓKUSZKA 
  ( Macskaarisztokraták )

ÉDES KISCICÁK MINDENKINEK  
(facebookos csoport)
OSZD MEG AZ OLDALAM HA TETSZIK A JOBB OLDALI SÁVBAN LÉVŐ IKONOKRA KATTINTVA 
REGISZTRÁLT FELHASZNÁLÓKÉNT ÓRIÁS KÉPET IS TÖLTHETSZ FEL A HIRDETÉSEIDHEZ ÉS AZONNAL KIKERÜLNEK
MERT NINCS SZÜKSÉG MODERÁTORI JÓVÁHAGYÁSRA,  MINT A NEM REGISZTRÁLT HIRDETŐKNÉL.
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
CICÁK [46]
Ide a cicákról kerül leírás
ÁLLTALÁNOS [1]
Kötetlen blogok
KIBESZÉLŐ [1]
Itt megoszthatod véleményed, jó vagy rossz tapasztalatod bár miről vagy bárkiről őszintén korlátok nélkül. Itt a kibeszélőben ugyanaz a szabály mint az egész honlapon miképp légy ember és viselkedj úgy. Ha ezt betartod akkor őszintén leírhatod a véleményed nem lesz moderálva.
Mini-chat
Körkérdésünk
Értékeld a honlapomat
Összes válasz: 18
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

14:02:51
Hócipős

Hócipős

RÖVID SZŐRŰ MACSKÁK

BesorolásRövid szőrű

Súlynőstény 3 - 5 kg, hím 4 - 7 kg

Marmagasság20 - 25 cm

Szőrzet típusaRövid, sűrű, tömött

SzínezetFókabarna, kék, krém, bézs, vöröses barna sötét foltokkal

Élettartam14-20 év

Eredet

A hócipős macskát az 1960-as években tenyésztette ki Dorothy Hinds-Daugherty amerikai sziámimacska-tenyésztő. Elinte más tenyésztők gyanakvással tekintettek az új macskára, ugyanis attól tartottak, hogy megjelenésével, a pedigrés sziámi vonal eltűnik. Manapság ezek a bájos macskák rendkívül népszerűek a világ számos országában. A legdrágább és legritkább macskák rangsorában rendszeresen az élen végez. A fajtát, hivatalosan 1983-ban ismerték el.

Megjelenés

A hócipős macska bundája közepes vagy rövid hosszúságú, észrevehető aljszőrzet nélkül.  Jellemzői a fehér mancsok és a sziámi szerű színek. Pofája kerekebb mint a sziámié. Közepes méretű lábak és mancsok jellemzik, valamint rózsaszín talppárnák. Szemei kékek, füle széles és hegyes. Farka hosszú vékonyodó.

 

Viselkedés

A hócipős macska általában szeretetteljes és nagyon kedves fajta. Élvezi az emberek társaságát és a figyelmét. Gyakran mászik magas helyekre, hogy onnan szemlélhesse otthona történéseit. Remekül kijön a gyerekekkel és más háziállatokkal is. Roppant társasági lény, aki engedelmes, nagy odaadást és szeretetet mutat gazdija iránt. Nem szereti, ha hosszú időre magára hagyják, de ha ez elkerülhetetlen, akkor jó, ha van mellette egy másik macska. Hangos, de nem annyira, mint a sziámi. Panaszát gyakran kifejezi nyávogással, különböző hangokkal. Rendkívül intelligens fajta, könnyen megtanulja az ajtókat kinyitni, de egy türelmes gazdi más trükkökre is megtaníthatja. A legtöbb macskától eltérően szereti a vizet, adott esetben szívesen úszik és tűri a fürdetést is. Bár nagyon aktív, nem nyugtalan fajta. 

 

Intelligencia szint

Taníthatóság

Barátságosság

Energia szint

Szőrhullás mértéke

Tudtad-e?

A hócipős macskának az 1970-es években csak egyetlen tenyésztője volt. Fehér bundával születnek, színük és foltjaik csak később alakulnak ki és idővel egyre sötétülnek.

 

Gondozás

A hócipős macska, akárcsak sziámi rokonaik, nagyon okosak, aktívak és kíváncsiak. Gyakran találhatod őt magas helyről nézelődni, ezért fontos, hogy gondoskodj számára arról, hogy olyan környezetben élhessen, ahol rengeteg játék és mászási lehetőség található, nehogy unatkozzon és rombolásba kezdjen.

 

Ez a fajta minimális gondozást igényel szőre rövidsége miatt. Hetente egyszer elegendő átdörzsölni bundáját gumikefével, hogy az elhalt szőrszálakat eltávolítsd róla.

 

Fontos, hogy füleit, szemeit és fogait rendszeresen ellenőrizd és tisztán tartsd, az esetleges fertőzések és fogkövesedés elkerülése miatt. A fogápoláshoz célszerű már kölyök korban hozzászoktatni. 

 

Kinek ajánljuk?

Ha élvezed a békét és nyugalmat, akkor számodra egy hócipős macska örökbefogadása valószínűleg nem jó ötlet. Sziámi rokonaihoz hasonlóan ugyanis kifejezetten „énekes” fajta, aki szereti hallatni a hangját. Különféle módon próbálnak majd kommunikálni veled, és bár hangereje lágy és kevésbé “zavaró”, mint a sziámié, gyakran zajosak. Így tehát főleg olyan gazdiknak ajánlott, akik kifejezetten szeretnének egy ilyen társasági és beszédes macskát maguk mellé. 

 

Előnyök

Intelligens

Kiváló társállat

Könnyen megtanítható trükkökre

Ragaszkodó

Hátrányok

Hangos, sokat nyávog

Kategória: CICÁK | Megtekintések száma: 66 | Hozzáadta:: Webmester | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:
Belépés
Tulajdonos

Admin


Tanácsadás Cicákkal kapcsolatba
Az oldalon a
mini-chatban
Kosár
A kosarad üres
Keresés
Naptár
«  Augusztus 2023  »
HKSzeCsPSzoV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak
  • Copyright MyCorp © 2024        http://perzsacica.com     Weblap tulajdonosa: zsibicKöszönet az uCoz moderátorainak a weblap beindulásához nyujtott segitségükért!