KARMELLÓ 
ÉS      
KÓKUSZKA 
  ( Macskaarisztokraták )

ÉDES KISCICÁK MINDENKINEK  
(facebookos csoport)
OSZD MEG AZ OLDALAM HA TETSZIK A JOBB OLDALI SÁVBAN LÉVŐ IKONOKRA KATTINTVA 
REGISZTRÁLT FELHASZNÁLÓKÉNT ÓRIÁS KÉPET IS TÖLTHETSZ FEL A HIRDETÉSEIDHEZ ÉS AZONNAL KIKERÜLNEK
MERT NINCS SZÜKSÉG MODERÁTORI JÓVÁHAGYÁSRA,  MINT A NEM REGISZTRÁLT HIRDETŐKNÉL.
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
CICÁK [46]
Ide a cicákról kerül leírás
ÁLLTALÁNOS [1]
Kötetlen blogok
KIBESZÉLŐ [1]
Itt megoszthatod véleményed, jó vagy rossz tapasztalatod bár miről vagy bárkiről őszintén korlátok nélkül. Itt a kibeszélőben ugyanaz a szabály mint az egész honlapon miképp légy ember és viselkedj úgy. Ha ezt betartod akkor őszintén leírhatod a véleményed nem lesz moderálva.
Mini-chat
Körkérdésünk
Értékeld a honlapomat
Összes válasz: 18
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

14:12:55
Kaliforniai pöttyös macska

Kaliforniai pöttyös macska

RÖVID SZŐRŰ MACSKÁK

BesorolásRövid szőrű

Súly4.3 - 8.3 kg

Szőrzet típusaPuha és selymes tapintású.

SzínezetFekete, kék, bronz, barna, szén és arany, vörös és ezüst.

Eredet

Paul Caseyt, fizikus és írót a neves antropológussal, Louis Leakey-vel való beszélgetés inspirálta arra, hogy kifejlessze a kaliforniai pöttyöst. Miután megtudták, hogy egy ritka afrikai leopárdot megöltek a helyi orrvadászok Dr Leakey és Casey úgy vélték, hogy az emberek sokkal motiváltabbak lennének a nagy macskák védelmére, ha olyan házi macskák is léteznének, amelyek kicsi leopárdokra emlékeztetnek. 

 

A kaliforniai pöttyös vad megjelenésével ellentétben egy mezei sziámi nőstény és egy ezüst foltos angora kereszteződéséből született, amit egy brit és egy amerikai rövid szőrű, egy abesszin és egy foltos barna nőstény manx követett.

 

Ezt követően egy egyiptomi pöttyös utcai macska került be a keverékbe, és ez a macska nem csupán a kívánt foltokat adta hozzá, hanem a kedves, nyugodt temperamentumot is. Még egy rövid szőrű, egy házi szingapúri macskából is jutott az újonnan kitenyésztett macskafajtába. Mindkét pöttyös macska eléggé izmos volt és az utóbbi egy puha, bársonyos bundával rendelkezett.

 

Összesen csupán mintegy kétszáz kaliforniai pöttyös macska él a világon, a fajtát a macskaegyesületek többsége nem fogadta el, habár az elkötelezett tenyésztők folyamatosan dolgoznak a számuk megnövelésén.

 

A Nemzetközi Macskaegyesület és az Amerikai Macskaegyesület elismeri a fajtát. A kaliforniai pöttyös macska jelenleg népszerűbb külföldön mint Észak-Amerikában, ezt két Európában megszerzett Nemzetközi Nagy Bajnoki cím is bizonyítja.

 

 

Megjelenés

A vadmacskára hajazó foltokhoz szikár, hosszú, izmos test társul. Hosszú farkát sötét színű gyűrűk övezik, melynek a vége is sötét színű. A kaliforniai pöttyös arccsontja rendkívül markáns, erős állal és állkapoccsal, jól kifejlett szőrös mancsokkal és széles pofával rendelkezik. A fülei magasan vannak a feje tetején, szemei mandula alakúak, színe az aranytól a barnáig változhat.

 

Viselkedés

A kaliforniai pöttyös macska alapjáraton kíváncsi, társaságkedvelő, vidám és nagyon intelligens. Nagyon aktív és atlétikus, imád a magas helyekről nézelődni.

 

A kaliforniai pöttyös macskák előszeretettel megtanulnak akrobatikus mutatványokat, emellett értékelik az olyan játékokat, amelyek lehetővé teszik számukra a vadászat szimulálását. Aktív természetük ellenére azonban meglehetősen szelídek az emberekkel.

 

Intelligencia szint

Taníthatóság

Barátságosság

Energia szint

Tudtad-e?

A második legdrágább macska, amit valaha eladtak egy kaliforniai pöttyös macska volt: nagyjából ötmillió forintba került.

Gondozás

Rövid szőre miatt elegendő hetente néhány alkalommal megfésülni, hogy eltávolítsd a kisebb gubancokat és elhalt szőrszálakat a bundáról. 

 

Macska lévén fontos számára a megfelelő étrend. Ha biztosítod számára a lehető legjobb minőségű, magas állati eredetű fehérjéket tartalmazó macskaeledelt, hosszú évekig egészséges társad lesz.

 

Fontos: ha lakásban tartod, ügyelj a polcokon lévő tárgyakra és biztosíts számára magasba nyúló macskabútorokat, mászókákat, mert a legkedvesebb időtöltése az ugrálás és a magasból való nézelődés. 

 

Kinek ajánljuk?

Elsősorban olyan gazdiknak ajánljuk, aki meg tudja fizetni az árát (ami körülbelül 170 ezer és 540 ezer forint között mozog), és türelmesen várja, míg megkaphatja ezt a kis cukiságot, ugyanis elég ritka állat.

Ha mindez nem akadály, akkor minden cicagazdi álma a tiéd lehet egy szeretetreméltó macska személyében, aki remekül érzi magát lakásban és kijárós cicaként tartva is. 

Előnyök

Kedves, szeretetteljes,

Szelíd, barátságos

Hátrányok

Nagyon ritka és drága fajta

Szeret ugrálni és a magasban lenni

Kategória: CICÁK | Megtekintések száma: 73 | Hozzáadta:: Webmester | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:
Belépés
Tulajdonos

Admin


Tanácsadás Cicákkal kapcsolatba
Az oldalon a
mini-chatban
Kosár
A kosarad üres
Keresés
Naptár
«  Augusztus 2023  »
HKSzeCsPSzoV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak
  • Copyright MyCorp © 2024        http://perzsacica.com     Weblap tulajdonosa: zsibicKöszönet az uCoz moderátorainak a weblap beindulásához nyujtott segitségükért!