KARMELLÓ 
ÉS      
KÓKUSZKA 
  ( Macskaarisztokraták )

ÉDES KISCICÁK MINDENKINEK  
(facebookos csoport)
OSZD MEG AZ OLDALAM HA TETSZIK A JOBB OLDALI SÁVBAN LÉVŐ IKONOKRA KATTINTVA 
REGISZTRÁLT FELHASZNÁLÓKÉNT ÓRIÁS KÉPET IS TÖLTHETSZ FEL A HIRDETÉSEIDHEZ ÉS AZONNAL KIKERÜLNEK
MERT NINCS SZÜKSÉG MODERÁTORI JÓVÁHAGYÁSRA,  MINT A NEM REGISZTRÁLT HIRDETŐKNÉL.
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
CICÁK [46]
Ide a cicákról kerül leírás
ÁLLTALÁNOS [1]
Kötetlen blogok
KIBESZÉLŐ [1]
Itt megoszthatod véleményed, jó vagy rossz tapasztalatod bár miről vagy bárkiről őszintén korlátok nélkül. Itt a kibeszélőben ugyanaz a szabály mint az egész honlapon miképp légy ember és viselkedj úgy. Ha ezt betartod akkor őszintén leírhatod a véleményed nem lesz moderálva.
Mini-chat
Körkérdésünk
Értékeld a honlapomat
Összes válasz: 18
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

14:22:45
Maine coon

Maine coon

FÉLHOSSZÚ SZŐRŰ MACSKÁK

BesorolásFélhosszú szőrű

Súlynőstény 3.6 - 5.4 kg, hím 5.9 - 8.2 kg

Marmagasság25 - 40 cm

Szőrzet típusaHosszú vagy közepes hosszúságú

SzínezetFekete, kék, vörös, krém

Élettartam12-15 év

Eredet

Ahogy sok más macska fajtának, úgy a maine coon ősi eredete is ismeretlen. Észak-Amerika egyik legősibb természetes fajtája, mely őshazájában, az amerikai Maine államban a hivatalos állami macska címet képviseli.

 

Egyes írások szerint Marie Antoinette, Franciaország királynője 1793-ban, kivégzése előtt Antoinette Samuel Clough kapitánnyal próbált megszökni Franciaországból. Clough a szökés előtt hajójára tette Marie legbecsesebb értékeit, melyek közt helyet kapott hat kedvenc macskája is. Róluk annyit tudni, hogy török, angórai, vagy esetleg szibériai macskák lehettek. Bár az Egyesült Államokba nem juttott el, de minden háziállatának sikerült Wiscasset-nál biztonságban partot érni, ahol más rövid szőrű fajtákkal kezdték tenyészteni őket. Így alakulhatott ki a maine coon fajtája is.

 

Mára a maine coon a háziasított macskafajták között a legnagyobb. A 19. század végén népszerű volt a macskakiállításokon, de létezése veszélybe került a hosszú szőrű fajták 20. század eleji, a tengerentúli bevezetése miatt.

Megjelenés

Különös ismertetőjegye a mellkasán látható „fodor”, a robusztus csontszerkezet, a közepes méretű, a testalkata téglatest szerű, egyenetlen kétrétegű szőrzet és hosszú, bozontos farok.

 

Szőre hosszú vagy közepesen hosszú, puha és selymes, textúrája a szőr színezetétől függően változhat. Bundája minimális ápolást igényel más hosszú szőrű fajtákhoz képest, mivel a fénysűrűségű aljszőrzetnek köszönhetően többnyire öntisztuló. A szőrzet télen vastagabb, nyáron pedig vékonyabb.

Viselkedés

A zord külső kedves teremtést takar. Egyesek a maine coon-t szelíd óriásnak is nevezik mérete és külseje miatt.

 

Az átlagosnál intelligensebb fajta, ezért könnyen tanítható. Családjukhoz ragaszkodóak és lojálisak, de idegenekkel szemben inkább óvatosak. Nem kifejezetten ölben ülő típus, cserébe viszont nagyon játékos. Imád felmászni mindenhová ezért, ha benti cicának szánod, mindenképp érdemes számára kialakítani a megfelelő mozgásteret, mászási lehetőségeket.

 

Rendkívül nyugodt és társaságkedvelő, remekül kijön a gyerekekkel, kutyákkal és más háziállatokkal is. Különös tulajdonsága, hogy sok fajtársa vonzódik a vízhez. Nagyon hangos, sokféle hangot ad ki a nyöszörgéstől, az üvöltésen, trilláláson és csicsergésen át az egyéb zajos hangvételig. 

Intelligencia szint

Taníthatóság

Barátságosság

Energia szint

Szőrhullás mértéke

Tudtad-e?

A Harry Potter nagysikerű filmsorozatban Mrs. Norris, Argus Frics macskája egy nőstény maine coon cica volt.

Gondozás

A maine coon gondozása nem igényel különösebb erőfeszítést, mivel (vélhetően) őseitől örökölt szőrének struktúrája miatt csaknem öntisztuló és nem gubancolódik. Legfeljebb hetente egyszer érdemes átfésülni egy műanyag végű kefével, hogy megszabadítsd a kihulló szőrszálaktól.

Nagyobb termete miatt az átlagos méretűnél nagyobb szállítóboxot, kaparófát és alomtálat igényel, ezért erre mindenképp figyelni kell a vásárlásnál.

Kinek ajánljuk?

Nagyon emberközpontú, társasági macska, aki szereti a törődést, de egyedül is remekül érzi magát. Élvezi, ha kijárhat, de akár lakásban is tarthatod. Viszonylag kevés gondozást, ám nagy mozgásteret igényel.

Ezek alapján olyan gazdiknak ajánljuk, akik meg tudják adni számára a mászás és játék örömét akkor is, ha beltéri társat keresnek maguknak. A gyerekekkel és más állatokkal való kapcsolata miatt szintén ideális családok számára, kivéve, ha nem szeretik, ha macskájuk időnként zajt csap.

Előnyök

Barátságos

Bundája kevés gondozást igényel

Intelligens, tanítható

Hátrányok

Hangos, zajos

Nagy méretei miatt az átlagnál nagyobb macskabútorokat és felszereléseket igényel

Sajátos betegséggel rendelkeznek

Kategória: CICÁK | Megtekintések száma: 66 | Hozzáadta:: Webmester | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:
Belépés
Tulajdonos

Admin


Tanácsadás Cicákkal kapcsolatba
Az oldalon a
mini-chatban
Kosár
A kosarad üres
Keresés
Naptár
«  Augusztus 2023  »
HKSzeCsPSzoV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak
  • Copyright MyCorp © 2024        http://perzsacica.com     Weblap tulajdonosa: zsibicKöszönet az uCoz moderátorainak a weblap beindulásához nyujtott segitségükért!