KARMELLÓ 
ÉS      
KÓKUSZKA 
  ( Macskaarisztokraták )

ÉDES KISCICÁK MINDENKINEK  
(facebookos csoport)
OSZD MEG AZ OLDALAM HA TETSZIK A JOBB OLDALI SÁVBAN LÉVŐ IKONOKRA KATTINTVA 
REGISZTRÁLT FELHASZNÁLÓKÉNT ÓRIÁS KÉPET IS TÖLTHETSZ FEL A HIRDETÉSEIDHEZ ÉS AZONNAL KIKERÜLNEK
MERT NINCS SZÜKSÉG MODERÁTORI JÓVÁHAGYÁSRA,  MINT A NEM REGISZTRÁLT HIRDETŐKNÉL.
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
CICÁK [46]
Ide a cicákról kerül leírás
ÁLLTALÁNOS [1]
Kötetlen blogok
KIBESZÉLŐ [1]
Itt megoszthatod véleményed, jó vagy rossz tapasztalatod bár miről vagy bárkiről őszintén korlátok nélkül. Itt a kibeszélőben ugyanaz a szabály mint az egész honlapon miképp légy ember és viselkedj úgy. Ha ezt betartod akkor őszintén leírhatod a véleményed nem lesz moderálva.
Mini-chat
Körkérdésünk
Értékeld a honlapomat
Összes válasz: 18
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

14:28:02
Német rex

Német rex

RÖVID SZŐRŰ MACSKÁK

BesorolásRövid szőrű

Súly3 - 5 kg

Marmagasság30 - 36 cm

Szőrzet típusaRövid, selymes, rendkívül rövid szőrszálakkal.

SzínezetBármilyen színben előfordulhat.

Élettartam9-14 év

Eredet

A macska története az 1940-es évek Németországába nyúlik vissza (egyesek szerint 1946-ban, mások szerint 1947-ben vagy 1948-ban jelent meg). A legtöbb tenyésztő csak 1951-ben vette komolyan létezését, miután 1950-ben felfedezték a cornish rex macskát.

 

A szakértők szerint az első német rex egy elvadult, fekete színű nőstény macska volt, amelyet nem sokkal a második világháború vége után fedeztek fel. Dr. R. Scheuer-Karpin mentette meg, miután meglátta a Hufeland kórház kertjében, a háború sújtotta Kelet-Berlin romjai között kóborolni, és a Lammchen (Bárányka) nevet adta neki.

 

Lammchen ugyanolyan hullámos szőrű génnel rendelkezett, mint a cornish rex macska, és az évek során számos alom született tőle. 1957-ben keresztezték egyik gyermekével, mely párosításnak az eredményeként jelent meg az első alom német rex cicákból.

 

Ahogy teltek az évek, egyre több német rex macska jelent meg. 1960-ban két nőstény rex macska, Marigold és Jet új kalandba kezdett, amikor az Egyesült Államokba kerültek. Nyomukban egy Christopher Columbus nevű fekete hím követte őket. Ezek a macskák tették le a Rex fajta alapjait Amerikában.

 

1979-ig a Macskaszeretők Szövetsége csak a cornish és a német rex macskák egyesüléséből származó macskákat ismerte el. Mivel hasonlítottak egymásra, természetes volt, hogy az egyik fajta háttérbe szorítja a másikat.

 

Megjelenés

Közepes méretű macska, hosszú, karcsú lábakkal és kerek arccal. Izmos, nehezebb, mint a cornish rex. Szép arca, nagy fülei és szeretetteljes, éber szemei vannak.

A bajsza enyhén göndör, orra pedig egy kis törést mutat. Legjellegzetesebb tulajdonsága rövid, selymes szőrzete, rendkívül rövid szőrszálakkal. A cornish rex-szel ellentétben a szőrszálak vastagabbak, mint az aljszőrzet szőre, ami a macskát gyapjasabbá teszi.

Viselkedés

A német rex nagyon barátságos, szorosan kötődik a gazdijához. Élénk, játékos és intelligens. Temperamentuma nagyjából megegyezik a cornish rexével.

Ez a barátságos, élénk macska mindenkivel jól kijön, beleértve a gyerekeket és a többi háziállatot is. Aktív és játékos, megtanítható az olyan játékokra, mint például az apportírozás. Sőt, a német rex annyira intelligens, hogy vezényszóra akrobatikus trükköket is végrehajt.

Bár aktív, hatalmas türelemmel rendelkezik, és rendkívül hűséges. Amikor nem játszik a gazdájával, akkor szívesen alszik, valamint odavan a simogatásért.

Intelligencia szint

Taníthatóság

Barátságosság

Energia szint

Szőrhullás mértéke

Tudtad-e?

Feltűnő hasonlóságot mutat a híres brit cornish rex-szel. A német rex azonban nem olyan népszerű, mint a cornwalli rex.

Gondozás

Amellett, hogy rendszeresen meg kell vizsgálni a fülét és a szemét a fertőzések miatt, hetente egyszer át kell fésülni a bundáját. Mivel a német rex macskáknak nincs elegendő szőre ahhoz, hogy felszívja az olajos váladékot, bundája könnyen zsírosodik, és gyakran kell fürdetni. Ha fürdetés után azonnal törölközőbe csavarod, könnyebben megszárad a szőre.

 

Kinek ajánljuk?

Elsősorban olyan cicabarátoknak, akik szeretnek játszani, trükköket tanítani a kisállataiknak, és szívesen lennének egy ilyen kedves, szeretetteljes állat gazdija. Bárkivel jól kijön, így akár más háziállatok és gyerekek mellé is befogadható.

Előnyök

Kedves, szeretetteljes macskaAkár trükkökre is taníthatóSzőre alig hullik

Hátrányok

Nehezen beszerezhető, ritka fajtaGyakran kell fürdetni

Kategória: CICÁK | Megtekintések száma: 63 | Hozzáadta:: Webmester | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:
Belépés
Tulajdonos

Admin


Tanácsadás Cicákkal kapcsolatba
Az oldalon a
mini-chatban
Kosár
A kosarad üres
Keresés
Naptár
«  Augusztus 2023  »
HKSzeCsPSzoV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak
  • Copyright MyCorp © 2024        http://perzsacica.com     Weblap tulajdonosa: zsibicKöszönet az uCoz moderátorainak a weblap beindulásához nyujtott segitségükért!