KARMELLÓ 
ÉS      
KÓKUSZKA 
  ( Macskaarisztokraták )

ÉDES KISCICÁK MINDENKINEK  
(facebookos csoport)
OSZD MEG AZ OLDALAM HA TETSZIK A JOBB OLDALI SÁVBAN LÉVŐ IKONOKRA KATTINTVA 
REGISZTRÁLT FELHASZNÁLÓKÉNT ÓRIÁS KÉPET IS TÖLTHETSZ FEL A HIRDETÉSEIDHEZ ÉS AZONNAL KIKERÜLNEK
MERT NINCS SZÜKSÉG MODERÁTORI JÓVÁHAGYÁSRA,  MINT A NEM REGISZTRÁLT HIRDETŐKNÉL.
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
CICÁK [46]
Ide a cicákról kerül leírás
ÁLLTALÁNOS [1]
Kötetlen blogok
KIBESZÉLŐ [1]
Itt megoszthatod véleményed, jó vagy rossz tapasztalatod bár miről vagy bárkiről őszintén korlátok nélkül. Itt a kibeszélőben ugyanaz a szabály mint az egész honlapon miképp légy ember és viselkedj úgy. Ha ezt betartod akkor őszintén leírhatod a véleményed nem lesz moderálva.
Mini-chat
Körkérdésünk
Értékeld a honlapomat
Összes válasz: 18
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

14:25:49
Norvég erdei macska

Norvég erdei macska

HOSSZÚ SZŐRŰ MACSKÁK

BesorolásHosszú szőrű

Súly5.4 - 7.2 kg

Marmagasság22 - 30 cm

Szőrzet típusaEgyenes vagy hosszú

Színezetvörös, barna, ezüst, fehér, fekete, kámea, kék, kék-krém, krém, teknőc-tarka vagy vörös

Élettartam14-16 év

Eredet

A Norvég erdei macska évszázadok óta él Norvégiában, hagyományos tanyasi- és erdőit járó macskaként. Egyesek szerint a vikingek Vitték Norvégiába Kis-Ázsiából, hogy a hajóikat patkánymentesítsék, mások szerint azonban a Közép- és Észak-Európába bevándorló ázsiai törzsekkel érkezett.

A norvég erdei macska nem vadállat, rég háziasították, de létezése annyira természetessé vált, hogy egészen az 1930-as évekig egyszerű hosszú szőrű tanyasi macskaként tartották számon. Bár ezekben az években már egy-egy kiállításon megfordult, csak az 1950-es években kezdtek foglalkozni azzal, hogy bejegyeztessék, mint Norvég őshonos nemzeti macskafajt. 1963-ban megalakult a Norvég Fajtatiszta Macska Klub és kihalását megelőzvén tenyészteni kezdték. 

Megjelenés

Nagytestű, robosztus macska, csontozata masszív, teste hosszúkás. Lábai hosszúak és izmosak, mancsai kerek formájúak. A hátsó lábak hosszabbak, mint a mellsők. A farok bozontos, és ha maga mellé hajtja, vége eléri a lapockát is. 

 

Különleges ismertetőjegye a jó felépítésű szőrzet. Bundája természetes módon puha, ami tavasszal erősen, de rövid ideig vedlik. Ilyenkor az aljszőrzet nagy része kihullik (jöhet a strandszezon  :-)– a szerk.). Szőrzete csomósodásra hajlamos, ezért érdemes naponta fésülni. Téli bundája sűrű és rendkívül rugalmas, míg nyáron szinte rövid szőrűnek mutatja magát.

 

Fordított háromszög alakú fején, mely az állától indulva szélesedik, közepesen nagy füleket visel. Szemei nagyok, mandula alakúak, melyek színe zöld, arany vagy réz, de fehér macskáknál előfordulhat kék vagy felemás is. 

Viselkedés

Okos és független jellem, aki könnyen és gyorsan tanul. Toleráns és kiegyensúlyozott, nehéz kibillenteni egyensúlyából. Sosem agresszív, vagy nyugtalan, ellenben nagyon barátságos és jókedélyű. Legtöbbjük remekül kijön a gyerekekkel és más állatokkal is. Hajlamos egy általa kiválasztott emberhez kötődni, akivel általában testbeszéddel és szemkontaktussal kommunikálnak. Szeret gazdája közelében tengődni, de inkább mellette fekszik, mint rajta.

Intelligencia szint

Taníthatóság

Barátságosság

Energia szint

Szőrhullás mértéke

Tudtad-e?

Számos legendát és népi hiedelmet tudhat magáénak. Egyes norvég mondákban „tündér-keresztanyaként” jelenítik meg. Náluk ő hozza a gyerekeknek az ajándékot és az édességet a bozontos farkára kötve.

Gondozás

Ha Norvég erdei macskád van, bundáját heti egy-két alkalommal fém fésűvel és erős sörtekefével fésüld át. Szerencsére ritkán kell fürdetni, ami nem is baj, mert a macskák amúgy is utálják a vizet. Ráadásul víztaszító bundájának átnedvesítése nem egy leányálom.

 

Erdei macska származása ellenére különösen játékos, főleg, ha egy papírgalacsin vagy kisebb labda kerül útjába. Hasznos számára mindenféle mászókát és kaparót is biztosítani, mert nagyon szeret mászni. Mindenhová.

Kinek ajánljuk?

Okos, türelmes és játékos fajta, akit jószívvel ajánlunk gyermekes családokba. Ha a gyerek kedvesen és tisztelettel bánik vele, akkor akár azt is eltűri tőle, ha a gyerek babaruhával öltözteti fel, vagy egy játék babakocsiban tologatja.

 

Szeret játszani és könnyű boldoggá tenni, mert ő ott érzi jól magát, ahol elfogadják, így egy igazán játékos gazdi akár trükköket is taníthat neki. 

Előnyök

Nyugodt, sosem agresszív

Okos és barátságos

Türelmes

Hátrányok

Mindenhová felmászik

Tavasszal erősen vedlik

Kategória: CICÁK | Megtekintések száma: 65 | Hozzáadta:: Webmester | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:
Belépés
Tulajdonos

Admin


Tanácsadás Cicákkal kapcsolatba
Az oldalon a
mini-chatban
Kosár
A kosarad üres
Keresés
Naptár
«  Augusztus 2023  »
HKSzeCsPSzoV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak
  • Copyright MyCorp © 2024        http://perzsacica.com     Weblap tulajdonosa: zsibicKöszönet az uCoz moderátorainak a weblap beindulásához nyujtott segitségükért!