KARMELLÓ 
ÉS      
KÓKUSZKA 
  ( Macskaarisztokraták )

ÉDES KISCICÁK MINDENKINEK  
(facebookos csoport)
OSZD MEG AZ OLDALAM HA TETSZIK A JOBB OLDALI SÁVBAN LÉVŐ IKONOKRA KATTINTVA 
REGISZTRÁLT FELHASZNÁLÓKÉNT ÓRIÁS KÉPET IS TÖLTHETSZ FEL A HIRDETÉSEIDHEZ ÉS AZONNAL KIKERÜLNEK
MERT NINCS SZÜKSÉG MODERÁTORI JÓVÁHAGYÁSRA,  MINT A NEM REGISZTRÁLT HIRDETŐKNÉL.
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
CICÁK [46]
Ide a cicákról kerül leírás
ÁLLTALÁNOS [1]
Kötetlen blogok
KIBESZÉLŐ [1]
Itt megoszthatod véleményed, jó vagy rossz tapasztalatod bár miről vagy bárkiről őszintén korlátok nélkül. Itt a kibeszélőben ugyanaz a szabály mint az egész honlapon miképp légy ember és viselkedj úgy. Ha ezt betartod akkor őszintén leírhatod a véleményed nem lesz moderálva.
Mini-chat
Körkérdésünk
Értékeld a honlapomat
Összes válasz: 18
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

14:42:35
Ragamuffin

Ragamuffin

FÉLHOSSZÚ SZŐRŰ MACSKÁK

BesorolásFélhosszú szőrű

Súlynőstény 5 - 7 kg, hím 5 - 12 kg

Marmagasság27 - 30 cm

Szőrzet típusaKözepesen hosszú szőrzete puha, sűrű és selymes, a nyak körül, a hason és a test oldalán, valamint a hátsó lábakon némileg hosszabb

SzínezetMinden szín és mintázat megengedett - lehet egyszínű, csíkos, foltos vagy foltos, fehér, fekete, kék, vörös, krémszínű, csokoládé, lila, fahéj, fókabarna vagy vegyes színű

Élettartam12-16 év

Eredet

A ragamuffin történetének megértéséhez a ragdoll történetével kell kezdeni, ami az 1960-as évek Kaliforniájából indul. Feltehetőleg a burmai, a birman és a perzsa keresztezéséből született a fajta. Az első ragdoll egy fehér, Josephine nevű macska volt, és az összes mai ragdollt az ő utódjának tartják.

 

A fajta neve onnan ered, hogy Ann Baker, a fajta megálmodója szerint Josephine annyira nyugodt macska volt, hogy amikor kézbe vette, rongybabaként (doll) omlott a karjaiba.

A tenyésztők sokáig nem értettek egyet abban, merre akarnak haladni a tenyésztési munkában. Egy részük szerette volna keresztezni a ragdollokat, és más színeket, mintázatokat elfogadtatni a fajtán belül. Az egyet nem értés vezetett egy új fajta kialakulásához, olyan fajta létrejöttéhez, mely nagyrészt hasonlít a ragdoll-ra, azonban mégis más.  Az új fajtát kezdetben "kerubnak" ("angyalnak") hívták, köszönhetően szeretetteljes karakterüknek. Később azonban a népszerűsítés és a nyilvántartásba vétel céljából a nevet "ragamuffin" -re ("ragamuffin") változtatták. 

1994-ben regisztrálták külön fajtaként. Napjainkban a ragamuffint a Szibériai, a hosszúszőrű Selkirk Rex és a Brit hosszúszőrű keresztezéséből tenyésztik.

 

Megjelenés

A legszembetűnőbb különbség a ragamuffin és a ragdoll között az, hogy a ragdollnál kötelező a pont színezés, míg a ragamuffin esetében bármilyen szín és minta megengedett. Mindemellett a ragamuffinnak nagy, dió alakú szemei vannak, szemben a ragdoll mandula vágású szemeivel. 

 

A ragamuffin izmos, nehéz macskafajta, amelynek körülbelül négy-öt évre van szüksége a teljes kifejlődéshez. A fajta fizikai jellemzői közé tartozik a széles mellkas és a rövid nyak. 

A ragdollhoz képest, a ragamuffin arca teltebb, feje széles, majdnem ék-alakú, mégis kerekded hatású. Farka testéhez képest hosszú. Lábai erősek, közepes hosszúságúak, testével arányosak. Mancsai kerekdedek és nagyok hogy elbírhassák a méretes állat súlyát. A közepesen hosszú szőrzete puha, sűrű és selymes, a nyak körül, a hason és a test oldalán, valamint a hátsó lábakon némileg hosszabb. A mancsokon és a fülön szőrpamacsok díszelegnek. Érdekes fajtajellegzetessége, hogy a kölyökcicák fehéren születnek, és és csak később alakul ki a végleges színük és mintázatuk.

 

Viselkedés

A ragamuffin barátságos, nyugodt, kiegyensúlyozott személyiségéről és vastag, nyúlszerű bundájáról ismert, aki megbízik mindenkiben, így könnyű elcsalni az otthonából. A ragdollhoz hasonlóan a leglustább fajták közé tartozik, amely miatt benti háziállatként kell tartani őket. Szívesen időznek a gazdájuk ölében, de a gyakori játékot is igényli. (Ez az elhízás megelőzésében is fontos.)

 

Intelligencia szint

Taníthatóság

Barátságosság

Energia szint

Szőrhullás mértéke

Tudtad-e?

A ragamuffin egy igazán elragadó macskafajta, amely képes volt olyan hírességek szívét is elrabolni, mint Taylor Swift, Sylvester Stallone és Dannii Minogue. Mindhárman ragamuffin macska gazdik. 

 

Gondozás

Sok hosszú, selymes bundájú macskával ellentétben a ragamuffin bundája kevés karbantartást igényel. Nem gubancolódik, ezért szőrzetét elég hetente 1-2 alkalommal kifésülni, hogy eltávolítsuk a kisebb gubancokat és az elhalt szőrszálakat. Fülüket is tisztítsuk heti egyszer.

 

Ne feledd! A ragamuffin is ragadozó állat, ezért egészsége védelme és hosszú élettartama érdekében jó minőségű, magas, állati eredetű fehérje tartalmú eledelt igényel. Ha helytelenül táplálod, beteg lehete tőle és ideje korán elpusztulhat. Mivel hízásra hajlamos, fontos hogy mozgassuk, játsszunk vele.

 

A Ragamuffin kifejezetten érzékeny a macskatoalett tisztaságára.

 

Kinek ajánljuk?

Kiegyensúlyozott, alkalmazkodó, emberszerető és gyengéd, illetve rendkívül lusta macska. Tipikusan lakásban tartandó macska, hiszen oly mértékben szereti a kényelmet,  hogy nem is vágyik az udvar és környéke megismerésére. Olyan családoknak ajánljuk, akik kifejezetten egy ilyen szerethető, nyugodt és kedves házi cicára vágynak. Gyerekekkel és más állatokkal is jól kijön.

Előnyök

Nyugodt, barátságos

Lakásban remekül érzi magát

Gondozása viszonylag egyszerű (vedlés időszakot leszámítva)

Gyerekbarát

Állatbarát

Keveset nyávog

Hátrányok

A vadászösztön hiánya

Félelem a víztől

Erős vedlés

Nagy stresszérzékenység

Nem szeret egyedül lenni

Kategória: CICÁK | Megtekintések száma: 69 | Hozzáadta:: Webmester | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:
Belépés
Tulajdonos

Admin


Tanácsadás Cicákkal kapcsolatba
Az oldalon a
mini-chatban
Kosár
A kosarad üres
Keresés
Naptár
«  Augusztus 2023  »
HKSzeCsPSzoV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak
  • Copyright MyCorp © 2024        http://perzsacica.com     Weblap tulajdonosa: zsibicKöszönet az uCoz moderátorainak a weblap beindulásához nyujtott segitségükért!