KARMELLÓ 
ÉS      
KÓKUSZKA 
  ( Macskaarisztokraták )

ÉDES KISCICÁK MINDENKINEK  
(facebookos csoport)
OSZD MEG AZ OLDALAM HA TETSZIK A JOBB OLDALI SÁVBAN LÉVŐ IKONOKRA KATTINTVA 
REGISZTRÁLT FELHASZNÁLÓKÉNT ÓRIÁS KÉPET IS TÖLTHETSZ FEL A HIRDETÉSEIDHEZ ÉS AZONNAL KIKERÜLNEK
MERT NINCS SZÜKSÉG MODERÁTORI JÓVÁHAGYÁSRA,  MINT A NEM REGISZTRÁLT HIRDETŐKNÉL.
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
CICÁK [46]
Ide a cicákról kerül leírás
ÁLLTALÁNOS [1]
Kötetlen blogok
KIBESZÉLŐ [1]
Itt megoszthatod véleményed, jó vagy rossz tapasztalatod bár miről vagy bárkiről őszintén korlátok nélkül. Itt a kibeszélőben ugyanaz a szabály mint az egész honlapon miképp légy ember és viselkedj úgy. Ha ezt betartod akkor őszintén leírhatod a véleményed nem lesz moderálva.
Mini-chat
Körkérdésünk
Értékeld a honlapomat
Összes válasz: 18
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

14:47:54
Serengeti

Serengeti

HIBRID MACSKÁK

BesorolásHibrid

Súly8.3 - 14.9 kg

Marmagasság10 - 10 cm

Szőrzet típusaSzőrzete rövid, cirmos és plüss jellegű, nagyon puha tapintású.

SzínezetÉbenfekete füst, ébenfekete ezüst és egyszínű fekete

Élettartam10-12 év

Eredet

Az első serengeti macskák, 1994-ben Karen Sausman biológus jóvoltából születtek a kaliforniai Kingsmark tenyészetben. Viszonylag ritka macskafajta, amelyet bengáli és keleti macskák keresztezésével hoztak létre.

Hihetetlen módon, és annak ellenére, hogy a bengáli macskák több generációval eltávolodtak vadon élő őseiktől, a serengeti meglepően hasonlít a szerválra, nagy, felálló füleivel és foltos szőrzetével. A serengeti macskában ugyanakkor nem csörgedezik szervál vér. A Nemzetközi Macskaszövetség (TICA) előzetes fajtaként ismeri el a serengetit.

 

Megjelenés

Teste közepes méretű, alakja kecses. Feje meglehetősen kicsi, pofája széles, bajuszpárnái kiemelkednek. A serengeti macska fülei nagyok és szélesek, lekerekített végekkel. A fülek inkább függőlegesen, mint ferdén állnak.

Szőrzete rövid és plüss jellegű, nagyon puha tapintású. Kerek szemei általában borostyán- vagy aranyszínűek. Lábai hosszúak és kecsesek, sportos izomzattal. Mancsai erősek, mozgékony lábujjakkal. Farka kecses, a testével arányos. 

 

Viselkedés

A serengeti macska roppant mozgékony, szívesen mászik fel a macskafákra és bútorokra, melyek tetejéről zavartalanul kémlelheti a világot. Temperamentumos és energikus természete mellett rendkívül szerető macskafajta, aki erősen kötődik gazdájához és mindenhová követi.

 

Intelligencia szint

Taníthatóság

Barátságosság

Energia szint

Szőrhullás mértéke

Random tulajdonság

Gondozás

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy a serengeti macskának elegendő helye legyen a szaladgáláshoz és a mászáshoz. Ez egészségének és jókedvének elengedhetetlen feltétele - ellenkező esetben fennáll az elhízás és az frusztráció veszélye. Az otthoni környezetet gazdagítsd interaktív játékokkal, hogy a kíváncsi cica elméjét is stimuláld.

Fontos, hogy rendszeresen ellenőriztesd és nyírd a körmeit. A körmök 'karbantartását' segítheti egy kaparófa is. A körömápoláson túl néhány hetente meg kell vizsgálni a fülét a szennyeződések vagy esetleges fertőzésnek elkerülése végett. Célszerű továbbá már kölyökkorában hozzászoktatni a fogmosáshoz, és felnőttkorában is rendszeresen tisztítani.

 

Kinek ajánljuk?

Temperamentumát tekintve olyan családoknak ajánlott, akik tágas, macskabútorokkal berendezett otthont biztosítanak számára, és nem bánják, hogy a macska imád rohangálni a lakásban.

Előnyök

Felnőttkorában is aktív

Ragaszkodó típus

Hátrányok

Időnként zavaró lehet aktív természete

Sok játékot és mozgást igényel

Kategória: CICÁK | Megtekintések száma: 70 | Hozzáadta:: Webmester | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:
Belépés
Tulajdonos

Admin


Tanácsadás Cicákkal kapcsolatba
Az oldalon a
mini-chatban
Kosár
A kosarad üres
Keresés
Naptár
«  Augusztus 2023  »
HKSzeCsPSzoV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak
  • Copyright MyCorp © 2024        http://perzsacica.com     Weblap tulajdonosa: zsibicKöszönet az uCoz moderátorainak a weblap beindulásához nyujtott segitségükért!