KARMELLÓ 
ÉS      
KÓKUSZKA 
  ( Macskaarisztokraták )

ÉDES KISCICÁK MINDENKINEK  
(facebookos csoport)
OSZD MEG AZ OLDALAM HA TETSZIK A JOBB OLDALI SÁVBAN LÉVŐ IKONOKRA KATTINTVA 
REGISZTRÁLT FELHASZNÁLÓKÉNT ÓRIÁS KÉPET IS TÖLTHETSZ FEL A HIRDETÉSEIDHEZ ÉS AZONNAL KIKERÜLNEK
MERT NINCS SZÜKSÉG MODERÁTORI JÓVÁHAGYÁSRA,  MINT A NEM REGISZTRÁLT HIRDETŐKNÉL.
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
CICÁK [46]
Ide a cicákról kerül leírás
ÁLLTALÁNOS [1]
Kötetlen blogok
KIBESZÉLŐ [1]
Itt megoszthatod véleményed, jó vagy rossz tapasztalatod bár miről vagy bárkiről őszintén korlátok nélkül. Itt a kibeszélőben ugyanaz a szabály mint az egész honlapon miképp légy ember és viselkedj úgy. Ha ezt betartod akkor őszintén leírhatod a véleményed nem lesz moderálva.
Mini-chat
Körkérdésünk
Értékeld a honlapomat
Összes válasz: 18
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

14:49:51
Singapura

Singapura

RÖVID SZŐRŰ MACSKÁK

BesorolásRövid szőrű

Súlynőstény 1 - 2 kg, hím 2 - 3 kg

Marmagasság15 - 20 cm

Szőrzet típusaSzőrzete rövid, dús, finom és testhez simuló

SzínezetElefántcsont, szépia

Élettartam11-15 év

Eredet

Szingapúrban a fajtát, malajziai macskának nevezik, mivel egy amerikai házaspár, Hal es Tommy Meadows innen vitték első 3 példányukat Amerikába. Minden regisztrált szingapúri macska az ő tenyészprogramjukból származik. Mivel a házaspár burma és abesszin macskákat is tenyésztett, egyesek szerint ezeket használták a singapura kialakításánál. A fajtát végül 1982-ben ismerték el. Szingapúr mocsaras vidékein talán még ma is élnek vadon, szabadon élő ősei. Mivel őshazájában „csatornai macskának” számított, ezért kissé nehezen indult meg világhódító útja.

 

Megjelenés

Kis mérete ellenére erős, tömör és izmos. Feje kerek, az orr inkább rövid, széles. Fülei nagyok, szélesek, a végük enyhén lekerekített, a fülpamacs világos színű. Szemei figyelemreméltóan nagyok, kerekdedek és egymástól távol helyezkednek. A szemszín lehet sárgászöld, sárga, vagy mogyorószínű. Szőrzete rövid, dús, finom és testhez símuló. Színét tekintve a szépia szín az elfogadott. Az alapszín elefántcsont, meleg barnán gyűrűzött. A gyűrűzöttség (ticking) dupla, de kívánatosabb a tripla, ami azt jelenti, hogy minden egyes szőrszálon két, vagy három sötétebb csík található. A gyűrűzöttség egyenletes az egész testen. A gerincvonal és a farokvég színe megegyezik a ticking színével. A talppárnák fókabarnák.

Viselkedés

A singapura egy extrovertált, kíváncsi és játékos cica, akinek intelligenciája és aktivitása idős korára is megmarad. Nagyon társaságkedvelő, életvidám és kiegyensúlyozott fajta. Gazdájához erősen ragaszkodik, könnyen alkalmazkodik.  Igazi családtag, aki szívesen vesz részt minden családi „programban”. Kíváncsiságából adódóan imád új dolgokat felfedezni, a környezetét szemmel tartani. 

Intelligencia szint

Taníthatóság

Barátságosság

Energia szint

Szőrhullás mértéke

Tudtad-e?

A singapura a világ legkisebb hivatalosan is elfogadott macskafajtája. 

 

Gondozás

Puha, rövid szőrét kevés odafigyeléssel is könnyű ápolni, nem igényel túl sok törődést. Persze, ahogy a többi macska, ő is vedlik időnként, ezért érdemes hetente 1-2 alkalommal átfésülni bundáját, amit a szezonális szőrváltáskor gyakrabban is ismételhetsz. Füleit, szemeit az egészsége megőrzése érdekében tisztítsd rendszeresen.

 

Kinek ajánljuk?

Lakásban tartva érzi magát a legjobban, így főként azoknak ajánljuk, akik szeretnének egy ilyen játékos energiabombát otthonukba. Ha igazán jót akarsz neki, akkor különböző macskakaparókkal és mászható macskabútorokkal kedveskedsz neki. Fontos hogy ne hagyd magára sokáig, és amikor csak teheted játssz vele, futtasd, hogy levezethesse energiáit. Az erős és magas hangokat nem kedveli, ezért kisgyerekek, ugatós kutyák mellé nem ajánlott.

 

Előnyök

Barátságos

Intelligens

Lakásban tartható

Ragaszkodó

Hátrányok

Nagyon energikus

Nem szeret egyedül lenni

Rengeteg játékot, foglalkozást igényel

Kategória: CICÁK | Megtekintések száma: 61 | Hozzáadta:: Webmester | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:
Belépés
Tulajdonos

Admin


Tanácsadás Cicákkal kapcsolatba
Az oldalon a
mini-chatban
Kosár
A kosarad üres
Keresés
Naptár
«  Augusztus 2023  »
HKSzeCsPSzoV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak
  • Copyright MyCorp © 2024        http://perzsacica.com     Weblap tulajdonosa: zsibicKöszönet az uCoz moderátorainak a weblap beindulásához nyujtott segitségükért!