KARMELLÓ 
ÉS      
KÓKUSZKA 
  ( Macskaarisztokraták )

ÉDES KISCICÁK MINDENKINEK  
(facebookos csoport)
OSZD MEG AZ OLDALAM HA TETSZIK A JOBB OLDALI SÁVBAN LÉVŐ IKONOKRA KATTINTVA 
REGISZTRÁLT FELHASZNÁLÓKÉNT ÓRIÁS KÉPET IS TÖLTHETSZ FEL A HIRDETÉSEIDHEZ ÉS AZONNAL KIKERÜLNEK
MERT NINCS SZÜKSÉG MODERÁTORI JÓVÁHAGYÁSRA,  MINT A NEM REGISZTRÁLT HIRDETŐKNÉL.
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
CICÁK [46]
Ide a cicákról kerül leírás
ÁLLTALÁNOS [1]
Kötetlen blogok
KIBESZÉLŐ [1]
Itt megoszthatod véleményed, jó vagy rossz tapasztalatod bár miről vagy bárkiről őszintén korlátok nélkül. Itt a kibeszélőben ugyanaz a szabály mint az egész honlapon miképp légy ember és viselkedj úgy. Ha ezt betartod akkor őszintén leírhatod a véleményed nem lesz moderálva.
Mini-chat
Körkérdésünk
Értékeld a honlapomat
Összes válasz: 18
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

14:52:05
Skót lógófülű

Skót lógófülű

RÖVID SZŐRŰ MACSKÁK

BesorolásRövid szőrű

Súlynőstény 2.7 - 4 kg, hím 4 - 5.9 kg

Marmagasság20 - 35 cm

Szőrzet típusaHossza lehet rövid, közepes vagy hosszú, de mindig egyenes

SzínezetFehér, kék, krém, vörös, ezüst, kámea, barna, kék-krém, teknőc-tarka, fekete

Élettartam9-15 év

Eredet

A skót lógófülű macskafaj természetes genetikai mutáció során fejlődött ki egy teljesen átlagos macskából. Az első említés 1796-ból maradt ránk skót lógófülű macskáról, akit egy angol tengerész Kínából vitt haza. A második példányt szintén Kínából 1938-ban vitték Európába. Mindezek ellenére z a típus, amit ma is ismerünk 1961-ben jelenhetett meg Skóciában.

 

Egyes írások szerint e macskafajta ma élő összes példánya visszavezethető Susiera. Susie, a fehér színű, szokatlanul lógó fülű cica 1961-ig békésen éldegélt a skóciai Tayside térségében, amikor William Rossnak, egy helyi pásztornak igen megtetszett.

 

Susie-nak kiscicái születtek egy helyi kandúr macskától, és William Ross szerzett egy kis nőstényt az alomból, akit Snooks-nak nevezett el. Telt-múlt az idő és a kis Snooks-nak is kiscicái születtek. Később közülük egy kandúrral bepároztattak egy brit rövidszőrűt, s elkezdődött a ma is ismert skót lógófülű cicák kialakulása és fejlődése.

 

A tenyésztésbe mások is beszálltak, és rájöttek, hogy a lógó fülért egy domináns mutáns gén felel. Ennek köszönhetően, ha az egyik szülő az egyenes fülért, a másik a lógó fülért felelős gént örökíti, akkor az alomból kis lógó fülű cicák fognak születni.

Megjelenés

Közepesen nagy, izmos testalkatú és nehéz csontozatú. Törzse kerekded, lábai hossza rövid, de előfordul közepes is, mely arányaiban megfelel testméretének. Mancsai kerekek, farka hossza megfelel testhosszának. Igen egyszerűen felismerhető, hiszen fülei különösen kicsik, ettől feje kereknek mutatkozik. Szőre közepesen hosszú, puha és sűrű, de létezik félhosszú szőrű rokona is, Highland Fold néven.

Viselkedés

A skót lógófülű természete nagyon hasonlít a brit rövidszőrűére. Jellemzően csendes, kiegyensúlyozott és társaságkedvelő, aki éppen annyira szeret játszani, mint aludni. Ritkán ad ki hangokat és nem szereti a zajt. Intelligens, figyelmes és visszafogott. 

Remek alkalmazkodó képessége révén jól kijön a gyerekekkel, de már házi kedvencekkel is, de akár magára is hagyhatod, mert remekül elvan otthon, egyedül is.

Intelligencia szint

Taníthatóság

Barátságosság

Energia szint

Szőrhullás mértéke

Tudtad-e?

A tenyésztők szerint a skót lógófülű cicát csakis álló fülű macskákkal szabad keresztezni, hogy ezzel elkerüljék az olyan nem kívánatos genetikai rendellenességeket, mint a súlyos csont- és porcproblémák. Amerikában amerikai fajtával, míg Európában a brit fajtájú macskákkal pároztatják.

Gondozás

Minimális odafigyeléssel a skót lógófülű szőre könnyen gondozható. Átlagosan elegendő hetente, de vedlés idején akár kétnaponta is eltávolítanod a fellazult, elhalt szőrzetet egy szőreltávolító masszázskesztyűvel.

 

Fürdetned csak ritkán kell, ami valljuk be, nagy szerencse, mert a macskák köztudottan nem szeretik a pancsikolást. Karmait és füleit azonban rendszeresen ellenőrizni és ápolni kell. 

 

Ha szeretnéd, hogy kedvenced ne hízzon el, és kialakuljon a kettőtök közti kötődés, játssz vele minél gyakrabban, az ugyanis a lételeme!

Kinek ajánljuk?

Barátságos és nyugodt természete miatt akár gyerekes családokban is remekül él. Olyan családba ajánljuk, ahol megfelelő mozgás és játék biztosítása mellett élheti macskákhoz képest igen hossz (akár 15 év) életét.

Előnyök

Bármilyen élethelyzethez könnyen alkalmazkodik

Még trükköket is képes megtanulni

Nyugodt és okos

Hátrányok

Hízásra hajlamos

Kategória: CICÁK | Megtekintések száma: 64 | Hozzáadta:: Webmester | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:
Belépés
Tulajdonos

Admin


Tanácsadás Cicákkal kapcsolatba
Az oldalon a
mini-chatban
Kosár
A kosarad üres
Keresés
Naptár
«  Augusztus 2023  »
HKSzeCsPSzoV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak
  • Copyright MyCorp © 2024        http://perzsacica.com     Weblap tulajdonosa: zsibicKöszönet az uCoz moderátorainak a weblap beindulásához nyujtott segitségükért!