KARMELLÓ 
ÉS      
KÓKUSZKA 
  ( Macskaarisztokraták )

ÉDES KISCICÁK MINDENKINEK  
(facebookos csoport)
OSZD MEG AZ OLDALAM HA TETSZIK A JOBB OLDALI SÁVBAN LÉVŐ IKONOKRA KATTINTVA 
REGISZTRÁLT FELHASZNÁLÓKÉNT ÓRIÁS KÉPET IS TÖLTHETSZ FEL A HIRDETÉSEIDHEZ ÉS AZONNAL KIKERÜLNEK
MERT NINCS SZÜKSÉG MODERÁTORI JÓVÁHAGYÁSRA,  MINT A NEM REGISZTRÁLT HIRDETŐKNÉL.
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
CICÁK [46]
Ide a cicákról kerül leírás
ÁLLTALÁNOS [1]
Kötetlen blogok
KIBESZÉLŐ [1]
Itt megoszthatod véleményed, jó vagy rossz tapasztalatod bár miről vagy bárkiről őszintén korlátok nélkül. Itt a kibeszélőben ugyanaz a szabály mint az egész honlapon miképp légy ember és viselkedj úgy. Ha ezt betartod akkor őszintén leírhatod a véleményed nem lesz moderálva.
Mini-chat
Körkérdésünk
Értékeld a honlapomat
Összes válasz: 18
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

15:06:40
Szibériai macska

Szibériai macska

HOSSZÚ SZŐRŰ MACSKÁK

Hosszú szőrű

Súlynőstény 5.4 - 6.8 kg, hím 6.8 - 9 kg

Marmagasság25 - 30 cm

Szőrzet típusaHosszú szőrű

SzínezetA szivárvány összes színében előfordul

Élettartam12-15 év

Eredet

Oroszországban a „szibériai macska” kifejezést évszázadok óta használják a nagytestű, hosszú szőrű macskákra. Eredetéről keveset tudni, de annyi biztos, hogy körülbelül 1000 éve alakult ki ez a faj és számos hosszú szőrű macska őse. Főként Oroszországban, Szentpétervár környékén fordult elő, de jelen volt az egykori Szovjetunió területén is.

A szibériai macska fajtát a természet alkotta, tenyésztése csak nagyjából 40 éve, az 1980-as években kezdődött. Macskakiállításra is csak 1986-ban került, Rigában. Ezután a volt Szovjetunió tenyésztési programjainak beindításához kezdték használni őket.

Ebben az időben az állattartók könnyen összetévesztették őket más fajtákkal és a kiállításokon norvég erdei macskaként, török angóraként, vagy Maine Coonként ismertették. 1996-ban ismerték el teljes mértékben, mint macskafajt.

Megjelenés

Sajátos típusa van, tömzsi testfelépítése, vörös, hosszú szőrzete és egyedi szőrstruktúrája volt. A ma ismert szibériai macskának testmérete közepesen nagy és izmos. Nyaka rövid, lábai közepesen hosszúak. A farka töve vastag, vége kerekített és hátára hajtva elér a lapockájáig is.

Viselkedés

A szibériai macska különösen kíváncsi és pontosan tudja, mit akar. Okos és kalandvágyó, már fiatal korában képes megtanulni az ajtó használatát. Számára fontos a következetes nevelés, mert kissé önfejű teremtés. Mindemellett nagyon ragaszkodó, őszinte és nem túltenyésztett.

Imádja, ha figyelnek rá és törődnek vele, de az idegenekkel nem szívesen barátkozik. Más macskákkal, gyerekekkel és a kutyákkal is remekül kijön. Nagyon szeret felmászni mindenre és örömmel játszik is. Könnyen betanítható olyan egyszerűbb trükkökre, mint például arra, hogy visszahozzon egy eldobott papírgalacsint. Nem érzi jól magát egyedül ezért, ha teheti, szívesen keres kalandokat a szabadban.

Intelligencia szint

Taníthatóság

Barátságosság

Energia szint

Tudtad-e?

A szibériai macska nagyon komolyan veszi a családot és a szülői feladatokat. A nőstény cicák sokszor csak egy hímmel párosodnak, az apukák pedig nagy szerepet játszanak a kiscicáik gondozásában.

Gondozás

A szibériai macska gondozása viszonylag kevés törődést igényel, ugyanis bundája taszítja a vizet és a koszt. Fésülni csak akkor szükséges, ha éppen tavaszi bundára vált. Ekkor erősen, de csak rövid ideig vedlik és elég csak ujjaiddal kisimítani az egyébként is hulló szőrszálakat, nem szükséges hozzá kefe vagy fésű. Fürdetni nem ajánlatos, mert az roncsolja szőrzetének víz- és szennytaszító képességét.

Kinek ajánljuk?

Különösen azoknak ajánlott, akik imádnak cicát simogatni és kisállatot gondozni, még akkor is, ha annak természeténél fogva nincs finom puha, sűrű szőre. Szereti, ha vannak körülötte, így bátran választható gyerekes családba, vagy más kisállat mellé is.

Előnyök

Bundája könnyen gondozható

Kutyákkal és gyerekekkel is jól kijön

Okos, trükkökre tanítható

Hátrányok

önfejű

Keveset, de erősen vedlik

Nem szeret egyedül lenni

Nehezen viseli a szélsőséges időjárást

Kategória: CICÁK | Megtekintések száma: 81 | Hozzáadta:: Webmester | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:
Belépés
Tulajdonos

Admin


Tanácsadás Cicákkal kapcsolatba
Az oldalon a
mini-chatban
Kosár
A kosarad üres
Keresés
Naptár
«  Augusztus 2023  »
HKSzeCsPSzoV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak
  • Copyright MyCorp © 2024        http://perzsacica.com     Weblap tulajdonosa: zsibicKöszönet az uCoz moderátorainak a weblap beindulásához nyujtott segitségükért!