KARMELLÓ 
ÉS      
KÓKUSZKA 
  ( Macskaarisztokraták )

ÉDES KISCICÁK MINDENKINEK  
(facebookos csoport)
OSZD MEG AZ OLDALAM HA TETSZIK A JOBB OLDALI SÁVBAN LÉVŐ IKONOKRA KATTINTVA 
REGISZTRÁLT FELHASZNÁLÓKÉNT ÓRIÁS KÉPET IS TÖLTHETSZ FEL A HIRDETÉSEIDHEZ ÉS AZONNAL KIKERÜLNEK
MERT NINCS SZÜKSÉG MODERÁTORI JÓVÁHAGYÁSRA,  MINT A NEM REGISZTRÁLT HIRDETŐKNÉL.
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
CICÁK [46]
Ide a cicákról kerül leírás
ÁLLTALÁNOS [1]
Kötetlen blogok
KIBESZÉLŐ [1]
Itt megoszthatod véleményed, jó vagy rossz tapasztalatod bár miről vagy bárkiről őszintén korlátok nélkül. Itt a kibeszélőben ugyanaz a szabály mint az egész honlapon miképp légy ember és viselkedj úgy. Ha ezt betartod akkor őszintén leírhatod a véleményed nem lesz moderálva.
Mini-chat
Körkérdésünk
Értékeld a honlapomat
Összes válasz: 18
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

15:13:28
Tacskómacska - Munchkin

Tacskómacska - Munchkin

RÖVID SZŐRŰ MACSKÁK

BesorolásRövid szőrű

Súly2.7 - 4 kg

Marmagasság12 - 18 cm

Szőrzet típusaRövid

SzínezetFekete, kék, szürke, csincsilla-árnyalatú, krém, fehér, lila, barna, csokoládé, szürke

Élettartam12-15 év

Eredet

A rövid lábú, tacskómacskákról az 1940-es évek óta vannak feljegyzések világszerte. Egy brit állatorvosi 1944-ben négy macskafajtát is megemlít, melyek a lábak hosszán kívül megtévesztően hasonlítottak a normál macskákhoz. Ez a vonal a második világháború idején eltűnt, ám találtak más rövidlábú macskákat a 20. század közepén Oroszországban és az Egyesült Államokban is.

 

Egyes írások szerint 1983 -ban a Louisiana állambeli Rayville-ben egy zenetanár, bizonyos Sandra Hochenedel két vemhes macskát talált, akik közül az egyiket megtartotta és Szedernek nevezte el. Az alom fele rövid lábúként látta meg a napvilágot: egy rövid lábú hím macskát egy barátjának, Kay LaFrance-nek ajándékozott, aki a Toulouse nevet kapta. Ebből az alomból származik a ma ismert Munchkin fajta.

 

Először 1991-ben mutatták be a nagyközönségnek televíziós macskashow-ban, bár versenyeken még sok éven át nem fogadták el a macskák versenyein a vitatott tenyésztés miatt. Végül sok vitát követően a Massachusetts -i Laurie Bobskill és Robert Bobskill alapítványi tenyésztők javasolták az elismerését új fajtaként.

 

Ezt követően a TICA 1994 szeptemberében elfogadta, majd 2003 májusában TICA bajnoki státuszt kapott. Jelenleg a TICA és a Dél -afrikai Macskatanács az egyetlen, aki elismeri a fajtát.

 

A „munchkin“ elnevezés L. Frank Baum „Óz, a nagy varázsló“ című művében szereplő, azonos nevű törpéitől származik. Másik, ismertebb elnevezése a tacskómacska, melyet végtagjai mérete miatt érdemelt ki.

Megjelenés

A közepes testű tacskómacska védjegye apró, rövid lába, mely termete ellenére nagyon izmos és erős, mancsai kerek formájúak. Érdekes, hogy mellső lábainak alsó és felső combja egyforma hosszú, míg a hátsó lábai kicsit hosszabbak.

 

Aránytalanul nagy fülei felfelé mutatnak, kissé ferdén álló szemei távol állnak egymástól és mandulavágásúak.

 

Farka többnyire közepes hosszúságú és a vége felé vékonyul. Szőre rövid vagy félhosszú, plüssszerű, vastag bundája szorosan testéhez simul.

Viselkedés

Apró lábai miatt nem mozog túl kecsesen, de őt ez cseppet sem zavarja! Testi hiányosságát eredetiséggel, leleményességgel és agilitással ellensúlyozza.

 

Alkalmazkodó, nyugodt, mégis élénknek, játékosnak írható le. Mozgásigénye bármely macskáéval megegyezik, ugyanúgy képes ugrani és mászni is, mint távoli rokonai. Szívesen fut és játszik is. A gyerekekkel és más állatokkal jól kijön, és szereti, ha sok figyelmet és törődést kap. Mint minden macska, ő is roppant kíváncsi, szeret társaságban lenni, így aztán nem kimondottan az a fajta, aki naphosszat elvan egyedül.

Intelligencia szint

Taníthatóság

Barátságosság

Energia szint

Szőrhullás mértéke

Tudtad-e?

A tacskómacska lábainak rövidségét egy olyan örökletes betegség okozza, ami a porcok elcsontosodásán alapul. Sokan úgy vélik, hogy e rövid lábú cica fájdalmat érezhet emiatt, amikor felugrani próbál valahová.

Gondozás

A Munchkin kevés gondozást igényel, szőre nem egy gubancolódós fajta. körmeit nem szükséges vágni, elegendő, ha biztosítod számára a kaparási lehetőséget, ami segítségével ő maga élezi és tartja karban azokat.

Kinek ajánljuk?

Főként idős embereknek ajánljuk, akiknek elegendő idejük van arra, hogy foglalkozzanak és játszanak vele. Szívesen él benti macskaként olyan helyen, ahol mellette más kedvenc és gyermek is van.

Előnyök

Jól kijön a gyerekekkel és állatokkal egyaránt

Remekül érzi magát benti macskaként

Testalkata miatt elképesztően cuki

Hátrányok

Lábai rövidsége miatt vélhetően fájdalmakkal él

Nem túl gyors

Szabadban tartása nem ajánlott

Kategória: CICÁK | Megtekintések száma: 76 | Hozzáadta:: Webmester | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:
Belépés
Tulajdonos

Admin


Tanácsadás Cicákkal kapcsolatba
Az oldalon a
mini-chatban
Kosár
A kosarad üres
Keresés
Naptár
«  Augusztus 2023  »
HKSzeCsPSzoV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak
  • Copyright MyCorp © 2024        http://perzsacica.com     Weblap tulajdonosa: zsibicKöszönet az uCoz moderátorainak a weblap beindulásához nyujtott segitségükért!