KARMELLÓ 
ÉS      
KÓKUSZKA 
  ( Macskaarisztokraták )

ÉDES KISCICÁK MINDENKINEK  
(facebookos csoport)
OSZD MEG AZ OLDALAM HA TETSZIK A JOBB OLDALI SÁVBAN LÉVŐ IKONOKRA KATTINTVA 
REGISZTRÁLT FELHASZNÁLÓKÉNT ÓRIÁS KÉPET IS TÖLTHETSZ FEL A HIRDETÉSEIDHEZ ÉS AZONNAL KIKERÜLNEK
MERT NINCS SZÜKSÉG MODERÁTORI JÓVÁHAGYÁSRA,  MINT A NEM REGISZTRÁLT HIRDETŐKNÉL.
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
CICÁK [46]
Ide a cicákról kerül leírás
ÁLLTALÁNOS [1]
Kötetlen blogok
KIBESZÉLŐ [1]
Itt megoszthatod véleményed, jó vagy rossz tapasztalatod bár miről vagy bárkiről őszintén korlátok nélkül. Itt a kibeszélőben ugyanaz a szabály mint az egész honlapon miképp légy ember és viselkedj úgy. Ha ezt betartod akkor őszintén leírhatod a véleményed nem lesz moderálva.
Mini-chat
Körkérdésünk
Értékeld a honlapomat
Összes válasz: 18
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

15:22:14
Thai

Thai

RÖVID SZŐRŰ MACSKÁK

BesorolásRövid szőrű, kifejezetten selymes

Súlynőstény 3 - 4 kg, hím 4 - 6 kg

Marmagasság25 - 31 cm

Szőrzet típusaEgyenes, rövid szálú, kifejezetten puha textúrájú. Az aljszőrzet közepesen fejlett.

SzínezetA thait minden klasszikus sziámi színben tenyésztik - fóka jegy, kék jegy, csokoládé jegy és lila jegy, valamint ezen színek cirmos változataiban

Élettartam12-16 év

Eredet

A thai macskafajta Thaiföldről származik, ahol Wichienmaat néven vált ismertté, melynek jelentése: gyémánt hold. Európában és Amerikában leginkább úgy ismerik, mint tradicionális vagy régi típusú sziámi macskát.Wichienmaat mintegy 700 évvel ezelőtt a thai emberek imádott macskája volt. A Thaidöldön oly ismert macskás versekből, a Tamra Maew-ből tudható, hogy a fajta tenyésztése Ayudhia thai királyságban kezdődött, majd amikor Ayudhia-t a sziámi királyság követte, a tenyésztés akkor is folytatódott.A 19. században a britek felfedezték, hogy az egzotikus országban él egy különleges macskafajta. Különösen tetszett nekik a mesés, kék szem, a világos, mégis sötét foltokkal tarkított szőr. Sehol máshol a világon nem láttak még hasonló macskát, és elhatározták, hogy mindenképp eljuttatják Európába. Mivel akkoriban Thaiföld hivatalos neve még Sziám volt, hát ezt a nevet adták a macskafajtának.Angliába végül 1886-ban került a fajta, a királyi család kapta ajándék gyanánt. Éppen ezért először úgy hívták, hogy „királyi macskák Sziámból”. Ezek az állatok robosztusabbak voltak a ma ismert sziámiknál, és a fejük is kerekebb volt.A tenyésztés hatására idővel megváltozott a sziámi kinézete. A teste karcsúbb, a lábai hosszabbak lettek, a feje pedig háromszög formájú és hosszabb.A nyolcvanas években már szinte nem is volt látható klasszikus típusú sziámi a kiállítási ringekben. Ám mivel egyre többen érdeklődtek a hagyományos sziámi macskák iránt, az 50-es években tenyésztők elkezdtek dolgozni azon, hogy visszahozzák az eredeti megjelenést, mégpedig Thaiföldről importált példányok tenyésztésbe vonásával.Végül ez sikerült is, és 1990-ben a thai fajtanevet adták azoknak a macskáknak, melyek megjelenése a tradicionális sziámi macska megjelenését reprezentálta. Végezetül a TICA 2009-ben ismerte el a thai-t önálló fajtaként.

Megjelenés

A thai cicákat gyakran összetévesztik sziámi rokonaikkal, ami nem csoda, hiszen eléggé hasonlítanak is egymásra. A thai macska rövid szőre egyenes, kifejezetten puha textúrájú, mely kevés aljszőrzettel rendelkezik.

Atletikus testfelépítésű, de kevésbé vékony, mint a sziámi. Arányos, izmos, erőteljes testalkata van. Feje hosszú, homloka lapos és kerek koponyáján arányos orrot visel. Állkapcsa és orrtükre egyenes, fülei magasan és távol állak egymástól. 

Viselkedés

ntelligens, kíváncsi és rendkívül szociális macska, aki imádja, ha naphosszat gazdija körül süröghet-foroghat. Olyannyira társaságkedvelő, hogy ha napközben magára hagynád, míg dolgozol, jobb, ha cica társat is választasz számára, másképp rendbontásba kezd. Leköti az energiáit, de az nem biztos, hogy neked is tetszeni fog.

Intelligencia szint

Taníthatóság

Barátságosság

Energia szint

Szőrhullás mértéke

Tudtad-e?

A fajta elnevezése Thaiföldről, a korábbi Sziámból származik, ahol a sziámi macskák először megjelentek.

Gondozás

A thai macskák gondozása nem túl bonyolult. Sok esetben elegendő, ha csak átsimítjuk bundáját a napi kényeztetés keretében, de évszak- és szőrváltáskor érdemes ennél egy kicsit komolyabban venni a fésülést mondjuk egy klassz furminátorral.

Kinek ajánljuk?

Bárkinek ajánljuk, aki szereti a macskákat és van ideje foglalkozni velük, de csak akkor, ha a kellő törődést és közös időtöltést biztosan megkapja. Mivel rendkívül társasági lény, az sem baj, ha a gazdinak már van otthon egy thai cicája, mert vele jön ki a legjobban.

Előnyök

J

Aktív és energikus

Intelligens

Ragaszkodó

Roppant szociális

Hátrányok

L

Nem célszerű egyedüli macskaként tartani

Sokat nyávog és hangos

Kategória: CICÁK | Megtekintések száma: 82 | Hozzáadta:: Webmester | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:
Belépés
Tulajdonos

Admin


Tanácsadás Cicákkal kapcsolatba
Az oldalon a
mini-chatban
Kosár
A kosarad üres
Keresés
Naptár
«  Augusztus 2023  »
HKSzeCsPSzoV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak
  • Copyright MyCorp © 2024        http://perzsacica.com     Weblap tulajdonosa: zsibicKöszönet az uCoz moderátorainak a weblap beindulásához nyujtott segitségükért!