KARMELLÓ 
ÉS      
KÓKUSZKA 
  ( Macskaarisztokraták )

ÉDES KISCICÁK MINDENKINEK  
(facebookos csoport)
OSZD MEG AZ OLDALAM HA TETSZIK A JOBB OLDALI SÁVBAN LÉVŐ IKONOKRA KATTINTVA 
REGISZTRÁLT FELHASZNÁLÓKÉNT ÓRIÁS KÉPET IS TÖLTHETSZ FEL A HIRDETÉSEIDHEZ ÉS AZONNAL KIKERÜLNEK
MERT NINCS SZÜKSÉG MODERÁTORI JÓVÁHAGYÁSRA,  MINT A NEM REGISZTRÁLT HIRDETŐKNÉL.
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
CICÁK [46]
Ide a cicákról kerül leírás
ÁLLTALÁNOS [1]
Kötetlen blogok
KIBESZÉLŐ [1]
Itt megoszthatod véleményed, jó vagy rossz tapasztalatod bár miről vagy bárkiről őszintén korlátok nélkül. Itt a kibeszélőben ugyanaz a szabály mint az egész honlapon miképp légy ember és viselkedj úgy. Ha ezt betartod akkor őszintén leírhatod a véleményed nem lesz moderálva.
Mini-chat
Körkérdésünk
Értékeld a honlapomat
Összes válasz: 18
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

15:31:39
Török angóra

Török angóra

FÉLHOSSZÚ SZŐRŰ MACSKÁK

BesorolásFélhosszú szőrű

Súly2 - 5 kg

Marmagasság20 - 24 cm

Szőrzet típusaKözepesen hosszú vagy hosszú, finom, selymes 

SzínezetFehér, vörös, krém, fekete, kék, ezüst, teknőc-tarka, kék-krém

Élettartam10-14 év

Eredet

Az angóra valószínűleg távoli rokona a perzsának, de az évek során a két vonal külön fejlődött ki. Az angóra, Törökország fővárosából, Ankarából származik. A 16.században diplomáciai ajándékként küldött a szultán Franciországba és Olaszországba angóra macskákat. Ezek voltak az első félhosszú-hosszú szőrű macskák Európában. Eleinte rendkívül népszerűek voltak, de a perzsák és más hosszú szőrű macskák megjelenése, háttérbe szorította őket. A fajta tenyésztése így, mélypontra került., Az 1960-as évek elején az ankarai állatkertből egy tenyészpár küldtek az USA-ba, ahol kidolgoztak egy tenyésztési programot, és újra megindult utánuk a kereslet.

 

Megjelenés

Szőre félhosszú vagy hosszú, selymes. Finom csontozatú, de szilárd, hosszú és izmos testű. Lábai hosszúak, a hátsók kicsivel hosszabbak, mint a mellsők. Mancsai kicsik, kerekek és finomak, lábujjai között gyakran találunk szőrpamacsot. Farka gömbölyű, melyet gyakran függőlegesen, a hátára merőlegesen hord. Bár elsősorban csillogó fehér bundájáról és elegáns farkáról ismert, a török angóra macska többféle színben is fellelhető. 

 

Szeme lehet kék, zöld, borostyán sárga és sárga. Füle hegyes, nagy és széles. 

 

Viselkedés

A török angóra macska játékos, intelligens és sportos. Kötődik az emberekhez, de családjából gyakran csak egy adott személyt választ állandó társának. Intelligenciája igazán figyelemreméltó, ugyanis alapvető problémamegoldó készségeket mutat. Könnyen képezhető fajta.

 

A török angora energikus és gyakran mászik a magasba. Imád az ajtók tetejére, a hűtőszekrényre, a könyvespolcokra és egyéb magas bútorokra mászni és onnan figyelni környezetét. Olyan is előfordul, aki a gazdija vállán szeret „lovagolni”. A legtöbb török angora jól kijön más állatokkal és gyerekekkel is, főleg, ha van kivel játszania és levezetnie energiáit.

 

Intelligencia szint

Taníthatóság

Barátságosság

Energia szint

Szőrhullás mértéke

Tudtad-e?

A génvizsgálatok szerint a török angóra macska a világ legősibb macskafajtája, mely csodálatos bundáját, természetes mutációnak köszönheti.

 

Gondozás

A finom csontozat miatt a túlsúly veszélyes lehet, ezért nála különösen fontos a megfelelő minőségű és mennyiségű etetés. Húsevőként különösen fontos számára, hogy lehetőség szerint olyan táplálékot kapjon, mely elsősorban állati eredetű fehérjéket és szénhidrátot nem, vagy csak nagyon kismértékben tartalmaz. Ezt leszámítva, egészséges fajta, aki nem igényel különösebben gyakori ápolást. 

 

Mivel szőrzete egyrétegű, tehát nincs aljszőre, nem hajlamos a csomók és filcek képződésére. Ápolása éppen ezért könnyű, elegendő hetente egy alkalommal kifésülni és átkefélni a szőrzetet.  A szőrhullás minimális. 

 

Kinek ajánljuk?

Az angóra jól érzi magát a gyerekekkel, így jó választás családoknak. Fontos hogy a gyerekek megtanulják szépen gondozni, simogatni, mert selymes bundájának, farkának tépésére rosszul reagálhat. Szívesen él együtt macskabarát kutyákkal is. Több háziállat esetén fontos, hogy ő maradjon az első számú kedvenc. 

Előnyök

Egészséges

Energikus

Gyerekbarát

Játékos

Lakásban jól tartható

Hátrányok

A tiszta fehér cicáknál gyakran jelentkezik nagyothallás és süketség

Kategória: CICÁK | Megtekintések száma: 83 | Hozzáadta:: Webmester | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:
Belépés
Tulajdonos

Admin


Tanácsadás Cicákkal kapcsolatba
Az oldalon a
mini-chatban
Kosár
A kosarad üres
Keresés
Naptár
«  Augusztus 2023  »
HKSzeCsPSzoV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak
  • Copyright MyCorp © 2024        http://perzsacica.com     Weblap tulajdonosa: zsibicKöszönet az uCoz moderátorainak a weblap beindulásához nyujtott segitségükért!