KARMELLÓ 
ÉS      
KÓKUSZKA 
  ( Macskaarisztokraták )

ÉDES KISCICÁK MINDENKINEK  
(facebookos csoport)
OSZD MEG AZ OLDALAM HA TETSZIK A JOBB OLDALI SÁVBAN LÉVŐ IKONOKRA KATTINTVA 
REGISZTRÁLT FELHASZNÁLÓKÉNT ÓRIÁS KÉPET IS TÖLTHETSZ FEL A HIRDETÉSEIDHEZ ÉS AZONNAL KIKERÜLNEK
MERT NINCS SZÜKSÉG MODERÁTORI JÓVÁHAGYÁSRA,  MINT A NEM REGISZTRÁLT HIRDETŐKNÉL.
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
CICÁK [46]
Ide a cicákról kerül leírás
ÁLLTALÁNOS [1]
Kötetlen blogok
KIBESZÉLŐ [1]
Itt megoszthatod véleményed, jó vagy rossz tapasztalatod bár miről vagy bárkiről őszintén korlátok nélkül. Itt a kibeszélőben ugyanaz a szabály mint az egész honlapon miképp légy ember és viselkedj úgy. Ha ezt betartod akkor őszintén leírhatod a véleményed nem lesz moderálva.
Mini-chat
Körkérdésünk
Értékeld a honlapomat
Összes válasz: 18
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

11:10:55
York Chocolate

York Chocolate

HOSSZÚ SZŐRŰ MACSKÁK

BesorolásHosszú szőrű

Súlynőstény 4 - 5 kg, hím 6 - 8 kg

Marmagasságnőstény 25 - 30 cm, hím 30 - 35 cm

Szőrzet típusaHosszú, vékony szálú

SzínezetCsokoládébarna, levendula

Élettartam13-15 év

Eredet Megjelenés Viselkedés Gondozás Kinek ajánljuk?

Eredet

A york chocolate (vagy egyszerűen york macska) egy ritka amerikai kiállítási macskafajta. Nevét New York államról kapta, ahol 1983-ban Janet Chiefari hozta létre egy fekete hosszú szőrű kandúr és egy hosszú szőrű fekete-fehér nőstény macska házasításából. A fajtát a macska nyilvántartások nem ismerték el széles körben, 2015-re pedig már csak egyetlen york tenyésztő maradt (Debbie Reber). 2016 óta a fajt kihaltnak tekintik, és bár hasonló kinézetű macskák ma is megtalálhatóak, törzskönyv nélkül ezek nem nevezhetők york chocolate macskáknak.

Megjelenés

A york, egy hosszú szőrű, csokoládé színű macska. Az arcán vagy a farkán megjelenhetnek fehér foltok. Robusztus állat, arányos testalkatú, jó izomtömegű, méretei kissé meghaladják az átlagot. Farka közepes vagy átlagosnál hosszabb, lekerekített véggel. Nyaka hosszú és vékony, mancsai különböző hosszúságúak (a hátsó hosszabb, mint a mellső), de harmonizálnak testméreteivel. Feje kerek, átlagos méretű, orra enyhén négyszögletes, közepesen hosszú. Szemei oválisak és közepes méretűek, harmonizálnak a fej alakjával. Szemeinek színe általában zöld, barna vagy arany, de lehet heterokrómiás is. Fülei nagyok és mérsékelten hegyesek.

Bundája rendkívül puha és selymes, vékonyszálú és enyhén fényes. Vastag aljszőrzete van. Általában csokoládé, lila, fehér-csokoládé kombinációja, vagy lila és fehér színezetű. 

Viselkedés

A york macska nagyon barátságos és kiegyensúlyozott. Igazi ölcica, aki imádja ha simogatják és ölbe veszik. Intelligens, energikus és kíváncsi, ugyanakkor ragaszkodó és hűséges.

Független és önállóan is remekül elvan, de óriási örömet okoz neki az emberekkel való együttlét, az ölelés és simogatás, valamint a háztartási tevékenységekben való részvétel. Szeret gazdija figyelmének középpontjában lenni és ezért mindent meg is tesz. Szívesen kommunikál az emberrel, dorombolással és dörmögéshez hasonló nyávogással.

 

Intelligencia szint

Taníthatóság

Barátságosság

Energia szint

Szőrhullás mértéke

Tudtad-e?

Ő is helyet foglal a világ legdrágább macskáinak listáján, Ára 1000 dollárnál kezdődik. 

 

Gondozás

Hosszú, vastag szőre miatt legalább hetente kétszer, de jobb, ha minden nap megfésülöd. Fürdetni nem szükséges.


Ahogy más macskáknál is, a füleket és szemeket érdemes rendszeresen ellenőrizni és hasznos, ha már kölyökkorban hozzászoktatod a fogápoláshoz is. 

 

Ááltalában nem szenvednek genetikai betegségektől, a krónikus betegségek rendkívül ritkán fordulnak nála elő. Jó egészség és immunitás jellemzi, de azért nem elhanyagolható a megfelelő táplálása.

 

Kinek ajánljuk?

A tenyészetekben született és nevelt york jól kijön más állatokkal és gyermekekkel. Akkor a legboldogabb, ha sok időt töltesz vele ahelyett, hogy magára hagynád egy játékkal. Kiváló vadászvér csörgedezik ereiben, gyors és kiváló rágcsálóirtásról híres. Élvezi az üldözést és a vadászatot. Emiatt érdemes ki-be járós macskaként tartani, ám akkor sincs nagy baj, ha inkább lakásban tartanád. Utóbbi esetben gondoskodnod kell számára megfelelő és elegendő mozgást igénylő játékokról is. A bothoz kötött visszapattanó tárgyak remek szórakozást biztosítanak számára.

 

Előnyök

Gyerekbarát

Jó egészség és immunitás jellemzi

Kiváló rágcsálóírtó

Hátrányok

Bundája gondozása sok figyelmet igényel

Idősek mellé túl energikus

Kategória: CICÁK | Megtekintések száma: 78 | Hozzáadta:: Webmester | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:
Belépés
Tulajdonos

Admin


Tanácsadás Cicákkal kapcsolatba
Az oldalon a
mini-chatban
Kosár
A kosarad üres
Keresés
Naptár
«  Augusztus 2023  »
HKSzeCsPSzoV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak
  • Copyright MyCorp © 2024        http://perzsacica.com     Weblap tulajdonosa: zsibicKöszönet az uCoz moderátorainak a weblap beindulásához nyujtott segitségükért!